Dubai primljen u ABA košarkašku ligu, KK Partizan negoduje zbog načina na koji je odluka doneta

Košarkaška ABA lige je na današnjoj Skupštini održanoj u Zagrebu izglasala ulazak Dubaija u regionalno takmičenje.
Dubai primljen u ABA košarkašku ligu, KK Partizan negoduje zbog načina na koji je odluka doneta
Foto: 021.rs
Devet od 11 članova vlasničke strukture glasalo je "za", dok čelnici Budućnosti nisu bili prisutni na sednici u Zagrebu, piše Mocartsport. Kako navodi ovaj portal, Partizan nije glasao protiv, ali ni za ulazak ovog ambicioznog projekta.
To znači da će klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biti deo ABA lige u periodu od sezone 2024/25. do 2026/27, uz mogućnost produžetka saradnje, piše Mocartsport.
 
Posle prošlonedeljne sednice Skupštine ABA lige nije postojao konsenzus oko statusa Dubaija, zbog čega je zakazan novi sastanak za danas.
Kako podseća Mocartsport, Dubai je bio spreman da plati 1.500.000 dolara za jednu sezonu, odnosno 4.500.000 dolara za trogodišnji boravak u ABA ligi, ali je Skupština tražila da se finansijska ponuda unapredi, što je bio jedan od razloga pomeranja dana konačne odluke.
 
Posle završenog glasanja u ABA ligi, Dubai sada čeka da dobije zvaničan status u Evroligi. Prema prvim informacijama, Dubai bi odigrao jednu sezonu u Evrokupu, posle čega bi se uključio u elitno takmičenje.
 
KK Partizan: Nismo protiv Dubaija, već protiv načina na koji je odluka doneta 
 
Košarkaški klub Partizan naveo je danas u saopštenju za javnost da je na sednici ABA lige u takmičenje primljen Duabai, a da nije pronađeno mesto za taj klub.
 
"KK Partizan se nakon sednice Skupštine ABA lige javno obraća sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka. Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o, a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija", naveo je klub.
 
Partizan je naveo da "trenutno" nije postignut dogovor vezano za prve dve teme, "uz uveravanja da će se dve navedene tačke okončati do 30.06", a potom su "klubovi pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige".
 
Klub je naveo i da ovu "proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u Ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mesto u istoj".
 
"Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka doneta. Takođe, klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače", dodaje se u saopštenju.
 
Partizan je izrazio "zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova".
 
"Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosledom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnost da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima", zaključio je klub.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).