RTL/ntv: Fudbaleri Srbije za dobre pare igraju protiv Rusije, Uefa okreće glavu

Fudbalska reprezentacija Rusije prvi put od agresije na Ukrajinu igra protiv jedne evropske selekcije, Srbije, koja će za to kasirati velike pare, a Uefa okreće glavu u stranu.
RTL/ntv: Fudbaleri Srbije za dobre pare igraju protiv Rusije, Uefa okreće glavu
Foto: Pixabay
Fudbalski savez Srbije će za nastup dobiti lukrativnu premiju od 250.000 evra od Rusije, koja plaća i sve putne troškove srpske reprezentacije, objavila je na portalu nemačka televizija RTL/ntv. 
 
"Ruska agresija? Nema veze. Kritika? Nepoželjna", piše televizija.
RTL/ntv prenosi i "ironičnu" izjavu potpredsednika FSS Branislava Nedimovića da je "neverovatno" da se u svim zemljama više priča o toj utakmici nego u Srbiji i Rusiji. Uprkos činjenici da je ruski fudbalski savez isključen sa svih takmičenja na klupskom i reprezentativnom nivou, Nedimović tvrdi da je to "samo sportska manifestacija koja nema veze sa politikom".
 
On je, kako prenosi televizija, rekao da ruska ponuda nije samo finansijski privlačna, nego i zato što će se utakmica igrati na najlepšem stadionu u Rusiji, areni moskovskog Dinama.
U takvom stavu Srbija nije usamljena, navodi televizija, koja podseća da je i prvi čovek Uefa Aleksander Čeferin nedavno rekao: "Igraju prijateljsku utakmicu, pa šta, u čemu je tu problem".
 
"Uefa tu i tako ništa ne može u pravnom smislu da preduzme", rekao je za Gardijan Slovenac Čeferin, koji se nedavno već našao na meti kritika zbog planiranog ukidanja zabrane za ruske timove mlađih kategorija.
 
Rusija je u protekle dve godine igrala prijateljske utakmice samo sa zemljama poput Irana, Iraka ili Kube, već sledećeg ponedeljka igra u Moskvi protiv Paragvaja, a sada sa ekipom u čijem su sastavu brojni sadašnji i bivši igrači nemačke Bundeslige.
 
I iako napad na Ukrajinu traje, Moskva uporno radi na tome da se vrati na svetsku sportsku scenu, i u tome nalazi saveznike.
 
"Utoliko pre što se Srbija i tako nije priključila sankcijama uvedenim zbog agresije", piše RTL/ntv.
  • Nikola

    21.03.2024 19:45
    Eno Vulin na stadionu gleda kazacok. Samo neznam da li je dosla tetka iz Kanade? Mozda mu je samo platila put?
  • Filip

    21.03.2024 19:29
    Rasvališe nas ko Ukrajinu :) ;)
  • Temerinac

    21.03.2024 16:02
    U kojem problemu je ovaj RTL ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).