Reprezentativke Srbije u boksu osvojile tri zlatne i jednu srebrnu medalju na PE

Reprezentativke Srbije u boksu osvojile su danas tri zlatne i jednu srebrnu medalju na prvenstvu Evrope.
Reprezentativke Srbije u boksu osvojile tri zlatne i jednu srebrnu medalju na PE
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kristina Kaluhova osvojila je titulu prvakinje Evrope u poluvelter kategoriji, pošto je u finalu, u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", pobedila Elenu Babičevu iz Rusije.
 
U veoma izjednačenom i neizvesnom duelu odluka o pobednici doneta je sudijskim preglasavanjem, koje je okonačno u korist srpske bokserke.
Pobedom Kaluhove završen je najuspešniji šampionat Evrope za naše bokserke.
 
Zlatne medalje osvojile su još Sara Ćirković i Natalija Šadrina, 
Sara Ćirković osvojila je titulu u bantam kategoriji, pošto je u finalu ubedljivo savladala Lakramioru Perižok iz Rumunije jedoglasnom odlukom sudija.
 
Natalija Šadrina osvojila je zlatnu medalju u lakoj kategoriji, a u borbi za titulu savladala je Ruskinju Nunu Asatrijan odlukom sudija 4:1.
 
Kristina Nađ Varga je vicešampionka Evrope, u kategoriji do 48 kilograma, a u borbi za titulu izgubila je od Ruskinje Julije Čumgalakove.
 
Osvojeno je još sedam bronzanih medalja.
 
Bronzane medalje osvojile su Nina Radovanović u kategoriji do 50 kilograma, Dragana Jovanović u kategoriji do 52 kilograma, Anđela Branković u kategoriji do 57 kilogama, Milena Matović u kategoriji do 66 kilograma, Nikolina Gajić u kategoriji do 75 kilograma, Elma Hajrović u kategoriji do 82 kilograma i Sara Miljković u kategoriji iznad 91 kilogram. 

Teme

BOKS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.