KK Dubai zvanično postao deo ABA lige: Velike novine u regionalnom takmičenju

Košarkaški klub Dubai i zvanično je postao deo ABA lige, saopštilo je regionalno takmičenje.
KK Dubai zvanično postao deo ABA lige: Velike novine u regionalnom takmičenju
Foto: Pixabay
"Prema odlukama Skupštine ABA lige, a posle usvajanja sporazuma od strane akcionara, višegodišnji ugovor između KK Dubai i ABA lige je potpisan", stoji na početku saopštenja ABA lige.
 
Kako dalje piše, definisani su svi ključni elementi buduće sportske i poslovne saradnje, počev od učešća KK Dubai u ABA ligi od sezone 2024/25.
"Intenzivnom i otvorenom komunikacijom, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta. Ovo je projekat od kojeg sve strane očekuju velike koristi, ne samo ABA liga, njeni akcionari i KK Dubai, već i košarka uopšte", zaključuje se u saopštenju.
 
Direktor ABA lige Dubravko Kmetović rekao je da je pridruživanje Dubaija ABA porodici na mnogo načina specifičan sportsko-poslovni poduhvat.
"Predstavlja viziju da su ABA liga klubovi prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, povećanje kvaliteta takmičenja, i drugo, otvaranje vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara", izjavio Kmetović.
 
Predsednik KK Dubai Abdula Said Al Nabudah istakao je da sa nestrpljenjem očekuju da budu domaćini ABA lige, "gde će košarkaški entuzijasti moći da uživaju u vrhunskom iskustvu".
"Od srca se zahvaljujem upravi ABA lige i klubovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad", rekao je Abdula Said Al Nabudah.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport