Vojvodina bez ABA lige, istorijski uspeh Spartaka

Košarkaši Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u ABA ligu, pa će i naredne sezone igrati u drugom rangu ovog regionalnog takmičenja.
Vojvodina bez ABA lige, istorijski uspeh Spartaka
Foto: Dragana Stjepanović (ABA League)

Novosađani su i u drugom meču finala plej-ofa poraženi od Spartaka, ovog puta u uzvratnom meču u Subotici rezultatom 80:74.

Podsetimo, u prvom duelu odigranom prošle nedelje na Spensu bilo je 74:73 za Subotičane.

Ekipi sa severa Bačke ovo je prvo učešće u elitnom takmičenju gde će se naredne sezone nadmetati uz još pet ekipa iz Srbije - Zvezdu, Partizan, Megu, Borac i FMP.

Utamica je odigrana u "Dudovoj šumi" pred prepunim tribinama i oko 3.500 gledalaca. Bila je naelektrisana, napeta, tvrda, sa izuzetno mnogo prekida i veoma neizvesna.

Trajala je neverovatna dva i po sata, dobrim delom i zbog teatralnosti sudijske trojke sklone da prečesto gleda tv snimak. Učinili su to čak jedanaest puta, pri čemu su povremeno potpadali i pod uticaj igrača, trenera i publike.
 

Vojvodina je odigrala solidno, ali u ključnim trenucima nije imala dovoljno raspoložene šutere da načini preokret.

Novosađani su dobro počeli i bili uverljiviji partner do sredine druge četvrtine. Upravo kada su poveli sa 32:27 zastali su i domaćin je serijom od 10:0 preokrenuo. Od tada Vojvodina je neprekidno sustizala rezultat.

Poslednju priliku da načine preokret crveno-beli su imali minut i po pre kraja kod rezultata 74:68 za Spartak. Kaningem je pogodio, potom dva puta promašio trojku, napokon je Bumbić smanjio na 75:74. No, Barna u kontri dobija slobodno uz poen, a potom gosti prave još jedan faul pa koševima sa linije slobodnih bacanja Subotičani dolaze do konačne pobede.

Problem za Vojvodinu bio je velik broj ličnih grešaka, što su košarkaši Spartaka vešto koristili. Poslednjih četiri minuta tim Miloša Kovačevića je ostao bez sva tri centra, pa su kompletnu petorku činili spoljni igrači. Ipak, Subotičani su zavredili pobedu, bili su ne toliko bolji, koliko spretniji i sretniji, uz fanatiču podršku sa tribina.

Kapiten Filip Barna je bio najbolji u domaćem timu sa 21 poenom, ujedno je proglašen i za najkorisnijeg igrača ABA 2 lige. S druge strane, Kaningem je u gostujućem timu bio najefikasniji sa 28 koševa, pratio ga je Banjac sa 14.

I ovog puta, finalu je prisustvovalo mnoštvo poznatih iz sveta košarke, poput Ace Petrovića, Duška Vujoševića, Zlatka Bolića, itd.

  • Sreten

    17.05.2024 18:22
    Aba
    Spartak je verovatno 3 puta skuplji tim od Vose sa duzom klupom ali da su morali da uz ovoliko navlacenje sudija da pobede prosto bruka i sramota
  • Ike

    17.05.2024 16:42
    Zao mi Rebrače...čim je seo u klupu sa sns,neuspeh! Samo tako nek nastavi...
  • Milorad

    17.05.2024 10:20
    Tuzno od strane sudija
    Sudije ispod svakog nivoa. Kosarka na jako niskom nivou. Trener vojvodine sa nizom pogresnik poteza pokazao da nije dorastao stepenu takmicenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport