Partizan izgubio spor sa Jovićem: Moraće da mu plati više od 250.000 evra

Fudbalski klub Partizan mora bivšem igraču Nemanji Joviću da isplati naknadu od oko 250.000 evra, odlučio je Sud za sportsku arbitražu u Lozani.
Partizan izgubio spor sa Jovićem: Moraće da mu plati više od 250.000 evra
Foto: Pixabay
Ovim se sud u Lozani potvrdio odluku Fudbalskog saveza Srbije, te je spor koji je trajao gotovo godinu dana dobio konačan epilog, piše Mozzart sport.
 
Nemanja Jović je još u avgustu prošle godine stekao pravo za raskid ugovora sa Partizanom. Crno-beli su se na presudu Fudbalskog saveza Srbije potom žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.
Prema uvidu Mozzart sporta u presudu pomenutog suda, Jović je tražio da mu se isplati 47 neisplaćenih plata u vrednosti od 37.436 dinara, tačnije, 1.759.436 dinara ukupno.
 
Dodatno, tražio je i isplatu 196.600 evra od mesečnih rata, koje su na osnovu tri potpisana ugovora iznosile 10.000 evra mesečno, kao i 60.000 evra bonusa za potpisivanje poslednjeg, trećeg ugovora sa crno-belima, koji je trebalo da važi od 22. avgusta 2022. do 30. juna 2027. godine. Ukupno – više od 250.000 evra.
Partizan se jedino žalio na bonuse od 60.000 evra, pravdajući se da je u tom periodu dolazilo do kašnjenja isplata plata i ostalih izdataka, međutim pred sud nije dostavio nijedan dokaz, u odnosu na stranu koja je zastupala interese Nemanje Jovića.
 
Mladi fudbaler koji je ponikao u Humskoj dostavio je sudu brojne dokaze, kao što je potvrda iz PIO fonda da mu zdravstveno osiguranje nije bilo uplaćivano maltene tri godine.
Jović je prošlog leta iskoristio pravnu mogućnost da podnese zahtev za raskid ugovora jer mu klub duže od tri meseca nije isplaćivao platu, što je potvrđeno i od strane Fudbalskog saveza Srbije.
 
U međuvremenu, Jović je u januaru pronašao novi klub, preselivši se u portugalski Eštoril.
  • ARMAGEDON

    26.05.2024 17:36
    POTPUNO NEVAŽNA VEST
    Osim za Beogradjane u Novom Sadu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Disciplinska komisija UEFA kažnjava FS Albanije

Fudbalski savez Albanije suočava se sa četiri optužbe Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog provokativne poruke koju su njeni navijači istakli tokom utakmice protiv Italije na Evropskom prvenstvu.