Oko 5.000 policajaca obezbeđuje finale LK u Atini

Oko 5.000 grčkih policajaca obezbeđivaće sutrašnje finale fudbalske Lige konferencija u Atini, u kom se sastaju Olimpijakos i Fjorentina.
Oko 5.000 policajaca obezbeđuje finale LK u Atini
Foto: Pixabay
U atinskoj opštini Atika, u kojoj se nalazi stadion AEK-a na kom će biti odigran finalni meč, zabranjena su sva javna okupljanja u toku dana, a zatvorene su i škole u blizini stadiona.
 
Ove mere su preduzete kako bi se sprečili sukobi huligana, koji su u poslednje vreme učestali u Grčkoj.
Prošlog avgusta, u tuči navijača atinskog AEK-a i zagrebačkog Dinama ubijen je 27-godišnji navijač grčkog kluba, upravo u blizini stadiona na kom će se igrati večerašnje finale.
Nakon tog događaja predsednik Fudbalskog saveza Grčke Vangelis Mrinakis je odamh podneo ostavku, a vlada je usvojila novu seriju bezbedonosnih mera oko i na stadionu, a mečevi grčke lige su se od februara igrali pred praznim tribinama.
 
U sukobu navijača Olimpijakosa i Panatinaikosa, nakon odbojkaškog meča dva atinska tima u decembru, jedan policajac je zadobio teške telesne povrede, od kojih je nekoliko dana kasnije i preminuo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport