Prosečna plata pilota 83 hiljade dinara

Prosečna plata majora lovačke avijacije u RV i PVO, umanjena za deset odsto od novembra 2014. godine, iznosi 83.000 dinara, a primanja pilota u lovačkoj avijaciji Ratnog vazduhoplovstva i PVO, zbog specifičnosti službe viša su od prosečnih plata u vojsci, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Prosečna plata majora lovačke avijacije u RV i PVO, umanjena za deset odsto od novembra 2014. godine, iznosi 83.000 dinara, a primanja pilota u lovačkoj avijaciji Ratnog vazduhoplovstva i PVO, zbog specifičnosti službe viša su od prosečnih plata u vojsci, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reagujući na različita tumačenja u javnosti u vezi sa primanjima profesionalih pripadnika Vojske Srbije, koja su se pojavila posle tragične smrti pilota A.P. ministarstvo iznosi da potpukovnici lovačke avijacije imaju prosečnu platu 100.000, a pukovnici 120.000 dinara.

Na platu se dodaje i letački dodatak koji je, u zavisnosti od stručno-borbene osposobljenosti, iznosi od 21.000 do 35.000 dinara, navodi se u saopštenju.
  • Milan II

    27.02.2015 11:40
    NE LETE...
    ali ih zato ima najmanje stotinak zaposlenih (svaki dan u krugu kasarne ima parkiranih oko devedeset privatnih vozila). Pored njihovih plata mi plaćamo i održavanje oko 15 velikih plovila (vidjaju se povremeno kada im vodostaj Dunava dozvoli da isplove iz Dunavca). Čamci i manja plovila se ne računaju. A kakva im je dužnost? Redovna, da čuvaju dunavske vrbake, a vanredna, da učestvuju u vojnim paradama. Pogodili ste, reč je NAŠOJ REČNOJ RATNOJ MORNARICI ?!
  • Pele

    26.02.2015 18:16
    Neki kazu..
    Plata je mala al zato primanja nisu losa...
    Mi imamo i mornaricu... ej..???
    Plata + naknada za trupnu sluzbu + ukrcanje = promanje
  • Deka

    26.02.2015 08:22
    I to vam je puno...
    Gde vi to letite?? Ni komarce niste kadri da uništite a ne neprijatelja!!
    Samo znate pred izbore da letite iznad Novog Sada i plašite narod!
    Nama avijacija ne treba!! To je u današnje vreme glupost! Postoje borbeni helikopteri, bespilotne letelice, S.300... Ovi opnokrilci mogu samo da glume metu na nebu (kao 1999). Nego ja sam generalski sin i volim da letim pa tata gura RV dok se sinovi ne izvozaju!
    A jel znate da u MUP-u ljudi odnose bombe iz školskhh dvorišta, sa ulica, iz iskopina za 50.000 dinara???? Njih niko i ne pominje! Svaki dan im glava u torbi a vaša u pilotskoj menzi!!! Njima Toma ne daje ordenje jer nije ni čuo za njih.. i njima su smanjili plate 10%!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.