Televizija "Hepi" upozorenja zbog "Parova"

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izrekao je danas Nacionalnoj Hepi TV meru javnog upozorenja zbog neprikladnih sadržaja rijaliti programa "Parovi".
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izrekao je danas Nacionalnoj Hepi TV meru javnog upozorenja zbog neprikladnih sadržaja rijaliti programa "Parovi".

Kako se navodi u saopštenju REM, Savet je odlučio da se taj program, ako se u njemu prikazuje nepristojno ponašanje, mora obeležiti oznakom 16, što znači da program i najave za njega ne mogu biti emitovane pre 22 sata.

U saopštenju sa sednice, za koju je navedeno da je sazvana po hitnom postupku povodom emitovanja programa "Parovi", navedeno ja da "u želji da obeshrabri svako emitovanje štetnih sadržaja Savet će u narednim danima s posebnom pažnjom pratiti emitovanje ovog programa".

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac tražio je da REM preduzme sve mere u skladu sa svojim delokrugom rada povodom rijalitija "Parovi" i naglasio da "pomenuta emisija predstavlja dno dna domaće produkcije, kao i većina rijaliti programa".

Ovo je prvi rijaliti program koji se prikazuje na srpskim televizijama od početka primene novih medijskih zakona, podsetio je Tasovac, koji je siguran da, pored reakcije REM, rešenje i najbolji način zaštite dece od skandaloznih i neprimerenih sadržaja u televizijskim programima leži u rukama roditelja.

  • 12.03.2015 14:19
    Još jedna budalaština na televiziji...
    Ne znam koliko treba da budeš umno zakržljao da gledaš takve gluposti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.