Tadić u trci za naslednika Ban Ki Muna?

Bivši predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić namerava da se uključi u trku za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.
Bivši predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić namerava da se uključi u trku za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

Prema saznanjima "Večernjih novosti" nekadašnji prvi čovek države uveliko lobira za svoju kandidaturu, a nedavno je zatražio i podršku Francuske.

Naime 16. jula ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus primio je svog prethodnika Filipa Dust Blazija, koji je došao u društvu Božidara Đelića, nekadašnjeg vicepremijera Srbije. Blazi je informisao svog naslednika da bivši predsednik Srbije Boris Tadić namerava da se kandiduje za naslednika Ban Kimuna i da je zatražio pomoć zvaničnog Pariza.

Time se trka za prvu fotelju na Ist Riveru zahuktava, jer se od ranije kao kandidat pominje i bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Savetnica Borisa Tadića Marina Komad kaže da lider SDS-a nije razmišljao o kandidaturi za generalnog sekretara UN, niti je tražio podršku.

  • Glava

    30.07.2015 12:59
    Glavobolja
    Ohhhh ne,ne on opet! Cccc....!
  • 30.07.2015 10:48
    U*racu se.
  • 30.07.2015 10:42
    Pa dobro. Već je navikao da radi šta mu se kaže. Brzo bi se uklopio u novu funkciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija