Ubijen Kićunov sin Filip Vilotijević, još jedan teško ranjen

Noćas je ubijen Filip Vilotijević (27), sin Kićuna koji je 1999. izrešetan u Ulici Narodnog fronta.
Noćas je ubijen Filip Vilotijević (27), sin Kićuna koji je 1999. izrešetan u Ulici Narodnog fronta.

foto: Vilotijević i Cmiljanić

Filip je ubijen pre ponoći na Paliću, a kako 021 saznaje u policiji, izrešetan je sa 15 metaka.

On je izašao iz automobila u kojem je bio nakon što je izrešetan, i upao u jezero gde je i pronađeno njegovo telo. Filip je bio u automobilu sa Alenom Kurinom (1990) iz Subotice, kada je na njih ispaljen vatreni rafal. Alen je ranjen sa dva metka u desnu nadlakticu i desnu butinu. Kako saznajemo, on je bio zbrinut u subotičkoj bolnici, ali je na lični zahtev pušten na kućno lečenje.

Mladići na koje je pucano su bili u BMW X6 subotičkih registarskih oznaka. Ubice su, nezvanično, na mesto zločina došle sa dva automobila.

Filip osuđen zbog ubistva u "Vanili"

Filip Vilotijević je bio deo iste ekipe kao i Aleksandar Roganović (1994) koji je u Veterniku ubijen pre svega 14 dana. Obojica su se bavila trgovinom narkoticima na području Novog Sada i okoline.

Apelacioni sud u Beogradu je pre svega mesec dana pravosnažno osudio Filipa na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), takođe iz Novog Sada ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine. Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Cmiljaniću je pritvor produžen do dalje odluke suda. Pucnjava u "Vanili" je bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada.

I sin i otac kriminalci

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića "Kaskada". Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njihova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina.

Ekipa crnogorskih kriminalaca trenutno je na putu za Novi Sad, saznaje 021 nezvanično. Očekuje se još sukoba narednih dana.

Filip je, inače, "stari znanac" novosadske policije zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je pre presude za ubistvo u "Vanili" osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora. Svojevremeno ga je i Veće za maloletnike suda u Novom Sadu osudilo za krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

Filip Vilotijević je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ "Žarko Zrenjanin". Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušao ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije doneo osuđujuću presudu.

Podsetimo, Blic je pre godinu i po dana objavio tekst o osmorici mladića kriminalaca koji terorišu Novi Sad. Dvojica sa tog spisak su likvidirana u poslednjih 15 dana.

  • Piplfoks

    08.10.2015 07:12
    Ljubitelji ovih kriminalaca stalno potežu neko "sedenje ispred kioska" kao prozivku onih koji ih osuđuju - uopšte ne čudi što im je to pojam propalosti u životu, jer bi svi njihovi puleni, sposobni u glavu i u ruke kakvi jesu, baš tako završili da se nisu latili pištolja. A dokle god ih je manje sramota pljačkati i ubijati nego blejati ispred radnje, i treba da se radujemo svaki put kad neko od njih zagrize metak. Takvi nisu za društvo, nego samo za čamovinu.
  • @Limanac pa Limanac

    07.10.2015 16:51
    lIMANAC IMA VIZIJE
    Pisem ali nikako da objavite komentar.
    Limanac zna, kada ce ko biti sledeci,ko je iz koje grupe?Pa se pitam?Dali to limanac,ima neke vizije u vezi ovih tragicnih dogadjaja?Dali je mozda u toku ovih dogadjaja ili mozda ,nesto zna?Dobro bi bilo da pomogne u istrazi,ili se ipak svodi na tome kao sto ova gospodja rece:Najverovatnije sedi ispred nekog kioska gde grli po ceo dan pivsku flasu.Slusa rekla,kazala.Toliku negativnost u jednom takonazovi ljidckom bicu je za nepoverovati.Nazalost nije sam, ima mnogo onih koji likuju i raduju se tudjoj nesreci,brinu tudje brige.Najverovatnije zato sto nemaju svoj zivot.Komentarisu, pljuju a u stvari neznaju sta je prava istina niti ih je briga,jer sa tim pljuvanjem,hrane svoj bolesni um.
  • Nemanja

    07.10.2015 12:00
    Govna ginu a druga govna im slikaju murale. Što se mene tiče, otvorim po pivo svaki put kad jedan od njih nastrada od sranja kojima se bavio; kamo sreće da mi presedne od količine istog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.