Direkcija popisuje imovinu Tanjuga, za dalje odlučuje vlada

Popis imovine ukinute državne novinske agencije Tanjug još je u toku, a odluku o tome šta će biti urađeno sa imovinom doneće Vlada, saopštila je Republička direkcija za imovinu.
U odgovoru Novinskoj agenciji Beta u vezi sa imovinom Tanjuga, Republička direkcija za imovinu navela je da popis Tanjugove imovine još nije završen, ali da Direkcija već ima podatke o nepokretnoj imovini Tanjuga, koje je dobila iz baze podataka katastra nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda, kao i iz sopstvene evidencije nepokretnosti.
 
Navedeno je, takođe, da Direkcija za imovinu nije preuzela imovinu Tanjuga, jer Tanjug još nije izbrisan iz Registra privrednih subjekata. Odlukom Vlade Srbije o prestanku rada Tanjuga od 5. novembra, Direkcija za imovinu zadužena je da preuzme imovinu državne novinske agencije i to, kako su saopštili, po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata.
 
Prema navodima Direkcije, imovinu Tanjuga čine pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, zatim pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, novčana sredstva i druga imovinska prava. Direkcija za imovinu formirala je komisiju za popis imovine, koja taj posao obavlja zajedno sa ovlašćenim predstavnicima Tanjuga.
 
Na pitanje šta će biti sa imovinom ukinute državne novinske agencije, Direkcija za imovinu odgovorila je da će odluku o tome, po preuzimanju imovine, doneti Vlada. Tanjug je, odlukom Vlade Srbije, prestao da radi 31. oktobra prošle godine, jer u postupku privatizacije, u dva kruga, nije bilo zainteresovanih kupaca za tu agenciju.
 
Od odluke o prestanku rada, država je iz budžeta uplatila Tanjugu nešto više od 76 miliona dinara za otpremnine za 152 zaposlena kao i za rešavanje pravnih posledica prestanka rada agencije. Agencija je nastavila da emituje vesti i posle odluke o prestanku rada.
 
Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.