FOTO: Osuđen zbog lažne diplome - diplomirao u "srukovnoj" školi

Šef odbornika SNS u Skupštini grada Smedereva Petar Disić proglašen je krivim za falsifikovanje diplome Visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu.

On je proglašen krivim za falsifikovanje diplome Visoke škole strukovnih studija za poslovno-industrijski menadžment u Kruševcu, pa mu je izrečena uslovna osuda od osam meseci, na dve godine.

Suđenje je počelo posle podizanja optužnog predloga, u avgustu 2014, a četiri glavna pretresa nisu održana zbog procesnih razloga. Da diploma nije validna bilo je jasno jer su falsifikatori iz reči "strukovnih" izostavili slovo "t", a i "potpisali" su je profesori koji u vreme navodnog diplomiranja nisu radili u školi.

Ova diploma je Disiću, inače konobaru, pomogla da dobije funkciju zamenika direktora u "Čistoći", a u međuvremenu je i napredovao, te je nedavno imenovan za koordinatora u procesu pripajanja tri gradska komunalna preduzeća u jedno.

Autor: Novosti

Foto: RAS Srbija

  • Dr Miggyy

    30.10.2016 09:06
    ПРЕСТИЖ ЗА ДИПЛОМОМ
    Несуђени стручњак Дисић, конобар по стварној вокацији и његова диплома добили су судски епилог још 2014. године, а сада се објављује информација. Пита се народ шта је са афером на Правном факултету у Крагујевцу, са плагираним докторатима и поткупљеним и сличним дипломама: Стефановића, Шапића, Малог, Табаковичке, Томе-дипломе, печењара Грчића и много других. Ти надри стручњаци телепронтују земљу солидно ваздуплоховом, овога пута, у прпаст. Казна треба да стигне и потписивача фалсификоване или украдене дипломе, јер купљеном дипломом више штете нанесе друштву, него што он има користи сам фалсификатор, од те дипломе.
  • Dragan

    04.02.2016 17:44
    Vazduplohov
    A Babić je pošteno završio mašinski fakultet i ostao nepismen...
  • Jelena

    02.02.2016 18:25
    Kazna je mala + odliv mozgova
    Mala je to kazna za nekog (i za sve) ko je hteo da se sprda sa obrazovanjem. I kako ja sutra deci, sa kojom budem radila, da kažem učite, kad je vest poput ove svakodnevnica? Nekada se obrazovanje cenilo, a sada samo da skupimo papire.
    Posle svega, sad je jasno zašto imamo odliv mozgova. Samo napred mozgovi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.