DS: Krivci za pad helikoptera moraju da odgovaraju

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić izjavila je danas da ni posle godinu dana od pada helikoptera, kada je stradalo sedmoro ljudi, nema podataka o predistražnim radnjama, a pogotovo ne o istrazi koja se vodi sa ciljem da se nađu odgovorni.

Čomić je ocenila i da Vlada Srbije tu tragediju tretira kao nesrećan slučaj za koji niko nije odgovoran.

Ona je podsetila i da je javnost ostala uskraćena za odgovor na pitanja ko je obavestio bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića da je potrebno pokrenuti misiju, ko ga je obavestio da bebu treba spasavati i na koji način je došao do te informacije, kao i ko je menjao plan leta. "I mrtvima i živima dugujemo te odgovore", navela je Čomić i dodala da nastradali neće biti zaboravljeni, te da će odgovori o krivcima biti pronađeni.

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se 13. marta 2015. godine, nešto pre ponoći, u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara. U letelici su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Djukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu još se nije izjasnilo da li će i protiv koga pokrenuti istragu, a vojni analitičari smatraju da taj slučaj neće ni dobiti svoj epilog, naročito ne u vreme izborne kampanje.

  • Kole

    14.03.2016 03:39
    Bože
    Bože, sačuvaj me države u kojoj su botovi pametniji od ministara. A neopevano su glupi.
  • Bane

    14.03.2016 01:17
    Svima je jasno da se ovde radi o nesrećnom slučaju, samo DS izmišlja da postoji nečija odgovornost kako bi neosnovano blatio vlast.
  • tomi

    13.03.2016 21:16
    tomakilibarda1@gmail.com
    mislim,bila je nesreca,.a krivac,je onaj ko je naredio da se po takvom vremenu vozi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.