Poginuo rudar u rudniku zlata kod Medveđe

Rudar Martin Vasilevski (31) poginuo je u rudniku zlata "Lece" kraj Medveđe, prenose beogradski mediji.
Do nesreće je došlo sinoć u 23.20 časova kada se iz krovnog dela jamske prostorije obrušio rudni blok, koji je rudara usmrtio na licu mesta. Policaja je izvršila uviđaj, a naložena je i obdukcija.
 
Direktor rudnika "Lece" Duško Gagić, kaže da se nesreća dogodila na dubini od oko 100 metara u reviru Jezerina, pri obavljanju redovnih rudarskih poslova i uz poštovanje svih radnih procesa.
 
- Prilikom bušenja iz krovnog dela jamske prostorije došlo je do ispadanja rudnog bloka težine oko pola tone, koji je pao na radnika. Baša interventna ekipa, obučena za takve slučajeve, hitno je reagovala, ali nažalost radnik je podlegao povredama. U trenutku nesreće u jami je bilo još oko 10 rudara, ali srećom, niko od njih nije povređen - objašnjava Gagić.
 
Jedan od radnika koji se zatekao na licu mesta objasnio je kako je došlo do nesreće. - Zabušili smo oko 10 bušotina i pri pokušaju naredne došlo je do obrušavanja straničnog bloka, koji je povredio Martina, mog pomoćnika na radilištu. Pokušao sam da pomerim blok i oslobodim Martina, ali nisam uspeo, pa sam pozvao kolegu koji je radio u neposrednoj blizini. Uspeli smo da sklonimo blok, pokušali reanimaciju i pozvali hitnu pomoć - priča Gavrilov.
 
Autor: agencije
 
U ovom trenutku okolnosti pod kojima je došlo do nesreće ispituje i rudarski inspektor, a o slučaju su obavešteni i nadležni državni organi, Medicinski centar u Medveđi i MUP Srbije.
 
Porodici i prijateljima tragično nastradalog rudara, direktor rudnika je izjavio saučešće.
 
- Duboko smo potrešeni vešću o rudarskoj nesreći, u kojoj je nastradao naš kolega. Martin, koji je kod nas radio od 2010. bio je jedan od najboljih pomoćnika rudara - istakao je Gagić i izjavio da će poslovodstvo rudnika učiniti sve kako bi pomoglo porodici nastradalog.
 
Rudnik na jugu Srbije zakupio je engleski fond "Lajf stoun kapital" sa sedištem u Dubaiju.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.