Jelena Milić zbog pretnji smrću dodeljena policijska zaštita

Direktorki centra za evroatlantske studije Jeleni Milić, kojoj je zbog njenog stava o NATO prećeno smrću, juče je dodeljena policijska pratnja.

- Upravo sam prihvatila zaštitu policije jer se ne osećam bezbedno, ali to nije dovoljno. Oni koji me ugrožavaju moraju da budu procesuirani. Ne želim da imam policijsku pratnju kao Brankica Stanković, a da ekstremisti nastavljaju da bujaju po Srbiji - kaže Milićeva.

Ona dodaje da policijskim merama za sada neće biti obuhvaćena njena ćerka, koja je takođe izložena pretnjama.

- Nisam samo problem ja i moja bezbednost. Trpe i članovi moje porodice - navodi ona.

Milićeva, koja zagovara članstvo Srbije u NATO, i članovi njene porodice mesecima trpe zastrašivanje i najstrašnije uvrede. Iako je prvu prijavu podnela još u martu prošle godine, a drugu pre dva meseca, policija je reagovala tek posle objave teksta u "Blicu".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je juče pretnje upućene Milićevoj. On je istakao da policija intenzivno radi na tom slučaju.

Najava policije da nasilje neće proći bez odgovora nije sprečila nasilnike i ekstremiste da i dalje prete. Juče su na Tviteru Jeleni stizale uvredljive poruke i pozivi na linč.

Autor: Blic

  • Ivicar

    29.03.2016 23:17
    Moze gospodja da nadje I neki posten posao , kao na primer profesor u osnonoj , pa nece niko da je proganja .
  • Carls Tejlor

    29.03.2016 20:11
    Jedva cekam da glasam za ulazak u NATO na referendumu. ZIvela NATO Srbija!
  • Sandokan

    29.03.2016 16:35
    sphera@gmail.com
    Da zec nije srao, kerovi ga ne bi namirisali - stara šumska poslovica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.