Opozicija formirala pravni tim za kontrolu izbornog materijala

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je posle sastanka opozicionih lidera da su poslednji podaci Republičke izborne komisije potvrdili rezultate koje su tokom izborne noći saopštavale opozicione partije, a da su demantovali rezultate koje je na konferenciji za štampu izneo Aleksandar Vučić.
Sastanku u sedištu Demokratske stranke Srbije prisustvovali su lideri opozicionih partija Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Bojan Pajtić, Boris Tadić, Čedomir Jovanović i Saša Radulović. Oni su sastavili zajedničko saopštenje, koje je novinarima pročitala predsednica DSS-a.
 
"Na sastanku je konstatovano da su podaci RIK-a na osnovu 98,06 odsto pregledanih glasova potvrdili da su opozicione liste izborile mesto u parlamentu. Time su potvrđeni rezultati koje su stranke iznosile tokom izborne noći, a demantovani rezultatu koje je na konferenciji za štampu izneo Aleksandar Vučić", navodi se u saopštenju koje je pročitala Rašković Ivić.
 
Dodaje se da je proces obilovao brojnim neregularnostima koje su uticale na slobodno izjašnjavanje građana.
 
Stranke koje su učestvovale na sastanku složile su se da se formira pravni tim koji će izvršiti analizu celokupnog izbornog materijala, a stranke će na osnovu rezultata do kojih bude došao taj tim sarađivati na izmeni izbornog zakona.
 
Kako je rekla Rašković Ivić, cilj je da se ovakav haos ne ponovi na nekim budućim izborima.
 
Noćas je održan sastanak u sedištu DS, kojim je predsedavao predsednik demokrata Bojan Pajtić. Nakon toga predstavnici opozicionih stranaka su otišli u RIK da nadgledaju brojanje glasova.
 
Autor: N1 Info

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija