Tadić: LDP i LSV da kažu da li će sarađivati s Vučićem

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je danas svoje koalicione partnere iz Liberalno demokratske partije (LDP) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da se javno izjasne da li će saradjivati s novom vladom Aleksandra Vučića.
"Ne želim da nosim breme pritajene ili tihe saradnje sa vladom Aleksandra Vučića", rekao je Tadić. On je naveo da je u kontaktu s koalicionim partnerima i da on zna njihov stav, ali da je potrebno da ga oni javno iznesu.
 
"LDP i LSV treba da se izjasne da li prihvataju status opozicione stranke ili bi da saradjuju sa vladom Aleksandra Vučića", rekao je Tadić. On je naveo da poziv upućuje pre svega svojim koalicionim partnerima, ali da po pitanju saradnje sa SNS-om treba da se izjasne i svi ostali opozicioni lideri.
 
"Mislim da je trenutak za objedinjavanje opozicije", kazao je Tadić. Rekao je da se SDS zalaže za parlamentarnu saradnju o principijelnim pitanjima i sa strankama koje su potpuno drugačije programske orijentacije, poput Dveri, a istovremeno najavio i nastavak razgovora s Demokratskom strankom kako bi se utvrdila forma i način zajedničkog delovanja.
 
Tadić je ponovio da njegova stranka neće na bilo koji način saradjivati s Vučićem i Srpskom naprednom strankom. "Niko nas nije zvao na razgovore o novoj Vladi, a i kada bi nas zvao mi u tome ne bismo učestvovali", kazao je Tadić.
 
Jovanović: Mislim da je breme Borisa Tadića mnogo veće
 
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da njegov koalicioni partner, Boris Tadić, ne bi trebalo da mu se obraća preko konferencija za novinare.
 
"Mislim da je breme Borisa Tadića mnogo veće od navodne neizvesnosti oko toga šta ću ja sutra uraditi", rekao je Jovanović za B92 i dodao: "Ja ni do sada nisam bio u koaliciji sa Vučićem, nisam ja pravio tu stranku i ne mislim da bilo ko treba da glasa za mene samo zbog toga što ću reći da ne mogu ni sutra da radim bilo šta sa Vučićem".
 
Lider LDP podvlači da je orijentacija njegove stranke jasna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.