Poništava se konkurs za direktora EPS-a i raspisuje novi

Konkurs za direktora EPS-a koji je raspisan 23. marta, najverovatnije će biti poništen.

"Blic" navodi da bi razlog za poništenje mogao da bude mali broj kandidata koji ispunjavaju uslove, odnosno onih za koje Vlada smatra da bi mogli da odgovore zadacima koji su pred EPS-om, a koji podrazumeva i otpuštanje radnika.

Na konkursu se javilo 15 ljudi, pri čemu tek dvoje-troje ima ozbiljne biografije, a sadašnji v.d. direktor Milorad Grčić nije ni konkurisao.

Zbog verovatnog poništenja konkursa, očekuje se da će sada Grčiću biti produžen v.d. status i to dva puta po šest meseci, koliko dozvoljava zakon. On bi u tom periodu završio otpuštanje 1.000 prekobrojnih radnika, pri čemu je procena Vlade da samo Grčić može bez većih potresa da ubedi sindikalce da je otpremnina od 1.000 evra po stažu nerealna računica i da mora da se prepolovi.

Predsednik nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević je naveo da je postupak konkursa u zastoju, jer nema ni konkursne komisije koju treba da imenuje Vlada.

  • Problem

    16.05.2016 12:00
    je
    Problem je čini mi se, da bi novi direktor koji nema veze sa vladajućom koalicijom možda u tih 1000 predviđenih radnika za otpuštanje predvideo veliki broj direktorčića, pomoćnika, savetnika i šefića.....
    Treba im neko ko će da zaštiti njihove kadrove, a da otpusti poštene ljude.
  • Ma

    16.05.2016 11:56
    daj
    Ahahahahhhahahha koji razlog za poništenje, ovo prvi put čujem.
    Onda su u konkurs trebali da stave, da mora da ispunjava uslov da je otpustio 1000 radnika u protekle dve godine.
    Na svaki način zadržati stranačke kadrove jer iz ovoga vidimo da bar 3 kandidata ispunjavaju uslove.
    Toliko o konkursima!

    JOJ SRBIJO
  • grbavi

    16.05.2016 11:28
    u vojvođanskoj banci su otpremnine bile 1500 evra po godini staža , uostalom verovatno postoji kolektivni ugovor za radnike eps-a koji je potpisala ista ova vlada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.