Nišlijka se udala za svog ujaka zbog penzije?

S. N. iz Niša sklopila je brak sa ujakom V. S. iz okoline Gadžinog Hana zbog inostrane penzije.

Ta informacija potvrđena je i u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, koje je dobilo policijski izveštaj nakon što je neko tek nedavno prijavio ovaj slučaj koji se desio pre devet godina. Međutim, postupak neće biti pokrenut jer takvo venčanje nije krivično delo.

"Dobili smo policijski izveštaj u kom je navedeno da je 22. juna 2007. u Nišu sklopljen brak između ujaka i sestričine. Kako ovo nije krivično delo, mi nismo u mogućnosti da delujemo niti da pokrećemo bilo kakav postupak", kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

S. N. nije želela da razgovara o toj temi.

Izvor "Blica" blizak ovom paru kaže da je brak sklopljen iz koristi kako bi S. N. nasledila ujakovu švajcarsku penziju.

Nije ni krivično delo ni incest

Advokat Saša Knežević, nekadašnji sudija Osnovnog suda u Nišu, kaže da je brak između ujaka i sestričine zabranjen članom 19 Porodičnog zakona.

"Ali za prekršaj tog člana nisu praktično predviđene nikakve sankcije. To nije krivično delo, osim što prekršaj ovog člana može biti osnov za poništenje braka. Inicijativu za poništenje može podneti neko od porodice ili pak tužilaštvo nakon čega sud ima osnov da brak proglasi ništavnim", objašnjava Knežević.

On kaže da se brak između ujaka i sestričine ne može podvesti ni pod incest jer to krvno srodstvo ne potpada pod pomenuto krivično delo.

  • Nishwill deco

    04.06.2016 07:32
    @exit deco Nisvil deco ne exit, da ne bi ste postali iskompleksirani Vojvodjaneri, jer to su oni u njihovom pravom svetlu.
  • katarina

    03.06.2016 11:50
    Pa kad je jedan Cume primao invalidsku penziju, moze i ova zena. Najbogatiji olos ne placa pporez, Brena ne placa struju, a sirotinja se bori za svoju egsistenciju kako zna i ume.
  • Pera

    03.06.2016 11:32
    da komsiji crkne krava
    A to je po onom sistemu DA KOMSIJI CRKNE KRAVA?!
    Zar se tako ponasa nebeski narod?
    Osramoti nas nacisto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.