Nikolić: Odgovoran za Savamalu ne može ostati na funkciji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da očekuje da će slučaj rušenja objekata u beogradskoj Savamali uskoro biti "raščišćen" i dodao da ako je odgovornost na bilo kojem "izabranom licu", ono više ne može da obavlja funkciju.
Nikolić je rekao da, ukoliko je odgovornost na državnim organima koji su pod pritiskom radili nezakonito, onda i tu treba da dodje do smena.
 
"Ovo nije posao za predsednika Republike, ni za Vladu, ovo je posao za tužilaštvo, sud i policiju koja će da pribavi dokaze, tužilaštvo koje će da vodi istragu i sud koji će da odluči", kazao je on. Na pitanje kako očekuje da će slučaj biti rešen kada je i u prethodnim sličnim situacijama, kao što je slučaj pada helikoptera, nije bilo nikakvih presuda, Nikolić je rekao da "Srbija nije nestala, pa da se za neku istragu kaže da nije nikada završena".
 
"Ne postoji država u današnjem modernom svetu u kojoj bi bilo šta moglo da bude zataškano, a posebno ne u Srbiji, u kojoj su mediji slobodniji nego što su obavezani. Imaju mnogo više slobode da rade šta žele, nego što ih bilo kakav zakon ili kodeks obavezuje da bar malo čuvaju dostojanstvo svoje profesije", kazao je Nikolić.
 
Dodao je da ne treba pitati njega kako će se rešiti slučajevi poput Savamale ili helikoptera, nego da je to za tužilaštvo. "Idite u tužilaštvo pa pitajte. Nisam video da je neko sa tužiocima razgovarao o tome", kazao je Nikolić.
  • Bumerang

    09.06.2016 15:10
    Pa kada znate da je ljubitelj tenisa, što ga onda mazite?
    A ovako vas je unesrećio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.