Gašić kupio 73 automobila u vreme štednje

Ministarstvo odbrane je na kraju prošle godine kupilo 73 putnička automobila "fijat 500L".

Za vozila je ukupno sa PDV-om plaćeno 138,6 miliona dinara ili 1,135 miliona evra, rečeno je Danasu u tom ministarstvu.

Na dan zaključenja ugovora 21. decembra 2015. prodajni kurs Narodne banke Srbije je bio 122,039 dinara što znači da je po tom kursu svaki auto u proseku plaćen 15.557 evra. Automobili su kupljeni od kragujevačkog preduzeća Nikom auto doo i preuzeti su u Kragujevcu.

Koliko je ova nabavka bila neophodna to mogu da kažu stručnjaci, ali dve činjenice nam govore da ovde ima razloga za dodatna pitanja. Prvo, kupovina je sprovedena u periodu kada je Vlada Srbije proklamovala štednju na svim nivoima i kada je zbog te iste štednje prodala više od hiljadu automobila. Druga stvar koja izaziva sumnju je tišina u kojoj je čitav postupak realizovan.

Kada je, takođe pred kraj prošle godine, zaključen ugovor o kupovini kamiona od pribojskog FAP, to je bila udarna vest u svim medijima. Potpisivanju ugovora vrednog 112 miliona dinara prisustvovao je i tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić. Ova nabavka, iako je vrednija, nije imala takav medijski tretman. Kako Danas saznaje, upravo je ministar Gašić insistirao da se ni vest ne objavljuje o nabavci vozila i njihovom preuzimanju. Preuzimanje je realizovano u Kragujevcu bez prisustva medija po želji tadašnjeg ministra. Tako je ovaj uspeh ostao van očiju javnosti.

U uslovima tendera, između ostalog je traženo da vozila imaju dizel motor euro5, minimalne snage 80 KW i da budu sive metalik boje, a opširnije čitajte OVDE.

Inače je zbog kupovine dva luksuzna "audija" u martu ove godine smenjen direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović.

  • Slavica

    19.07.2016 12:19
    za dragog Dragomira
    Bata Gasic mi je jako potreban,nema ko plocice u kupatilu da mi zalepi.Nadam se da nece ponovo biti zauzet na ministarskoj funkciji inace nema keramicara ni za lek.
  • Vojvodina Republika

    19.07.2016 09:06
    Ja nisam video nijednog, a to nije mali broj. Da nisu svi završili u MO u beogradu ? Nemoguće...
  • Dragan

    19.07.2016 07:01
    gasickupio automobile
    za svakog zaposlenog po jedan da se ne voze zajedno,blago je drzavi srbije kada se svi voze posebno,.a ovakvi likovi imaju neogranicenu potrosnju dok siromasi umiru sa kriskom hleba lako je srpskim vladarima dok je narod na uzici,ili nadnici,.pobeze jaiz ovoga pakla davno,zao mi je naroda koji gladuje,ovi likovi misle samo na sebe,i svoje zato se ponasaju ovako,rece vlada nismo znali sta ovi rade ma jeli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.