Beograd u trci za najbolju turističku destinaciju jugoistočne Evrope i Mediterana

Beograd je u trci za izbor najboljih destinacija u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2016. u letnjoj sezoni i kategoriji kontinentalnog turizma, koja je počela obilaskom Međunarodne turističke patrole Sacen International - Međunarodnog turističkog saveza.
Patrole su obišle Barselonu, Nicu, Atinu, Veneciju, Opatiju, Beč, Prag, Portorož, Poreč, Veneciju, Dubrovnik, Herceg Novi, Budvu, Skadar, Ohrid, Beograd i Đerdap, čime su ta turistička mesta započela trku za neku od nagrada, saopštio je Međunarodni turistički savez.
 
Predsednik Sacen International Dragan Gligorijević, koji predvodi patrole, rekao je da je zadovoljan kvalitetom letnje turističke sezone u regonu jugoistočne Evrope i Mediterana. Uprkos svim nedaćama koje su pogodile turizam od migrantske krize, terorističkih napada, ekonomske krize i virusa, turističke privrede beleže blagi porast i dobre rezultate.
 
Prema njegovim rečima, Španija je za sada ubedljivo najbolja na Mediteranu, a Venecija je u potpunosti odbranila titulu najboljeg u primorskom turizmu regiona.
 
Takođe, Dubrovnik prednjači u organizaciji kulturnih događaja, Trebinje u vinskom turizmu, Beč u masovnom turizmu regiona, Đerdap u etno-ekološkom turizmu, Banjaluka kao najgostoljubivije turističko mesto regiona, Mediteransko-zdravstveni centar Igalo u banjsko-zdrastvenom turizmu, dok Beograd prednjači u kontinetalnom turizmu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija