Ratku Mladiću zdravlje naglo pogoršano

Ratku Mladiću (73), kojem se u Hagu sudi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršalo, a preti mu i opasnost od moždanog udara.

"Mladiću je oduzeta desna strana tela, jedva hoda i priča. Ima visok krvni pritisak i šećer, veoma je smršao i loše izgleda. Potrebno je da ga lekari hitno pregledaju, a njegova odbrana traži da to budu ruski stručnjaci" kaže izvor "Alo" iz Haga.

Ratkov sin Darko Mladić potvrdio je za list da je njegov otac loše i istakao da mu je potrebna zdravstvena nega.

"S obzirom na to da je već imao dva moždana udara i infarkt srca u Hagu, strepim za očev život. Još jedan moždani udar bi ga sigurno ubio. Dešavalo se da pada u nesvest nakon dolaska sa suđenja i lekari sa kojima sam se ovde konsultovao kažu da je pravo čudo kako je sve to, u takvom stanju i sa takvom dijagnozom, izdržao", kaže on.

Prema rećima Mladićevog sina, njegov otac je na suđenju bio izložen psihičkom i fizičkom naporu, tako da je to dodatno doprinelo da mu se zdravlje naruši. On ističe da je život njegovog oca u rukama Haškog tribunala i da oni odgovaraju za njegovo zdravlje.

Izvor lista iz Haga dodaje da Mladić nije u stanju da učestvuje u pripremanju svoje odbrane, te da sve to rade njegovi advokati, a da on, umesto toga, čita knjige.

Odbrana inače predaje završni podnesak Tribunalu 3. oktobra, a nakon mesec dana biće održane završne reči odbrane i tužilaštva. Presuda Mladiću, optuženom za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, biće izrečena krajem iduće godine.

Nenad Golčevski, portparol Haškog tribunala, izjavio je da svi pritvorenici u Hagu imaju odgovarajuću zdravstvenu negu pa tako i Ratko Mladić. 

  • Grgolj

    28.08.2016 14:25
    Moždani udar? Hmmmm...... Može li se uopšte govoriti o mozgu čovekolikog bića koje u tri dana 'ladno usmrti 8.000 odraslih ljudi, mladića i dečaka?
  • VladaN

    28.08.2016 00:34
    Naglo?
    Koliko ljudi zbog njega više ne brine za svoje zdravlje?
  • ana

    27.08.2016 22:40
    ali se zna koliko je spašeno i to dobro narod zna,.
    A znaju i oni koliko je njihovih spaseno .
    Blago nama kad zivite sa nama a dovoljno je sto je Srbin da ga pljujete,nećete da budete objektivni već jenosmerni i to vam je znak raspoznavanja.Nisu nasi stari pričali za dzabe
    . stavis jednog pod sto drugioog za sto. Šta ti misli onaj dole to ti misli i onaj gore.
    I vas i njih rane bole vise nego nas i smrt vam je mnogo jača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.