Tadić: Opoziciji treba zajednički predsednički kandidat

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas stranke demokratske i evropske orijentacije da na predsedničkim izborima sledeće godine imaju zajedničkog kandidata.

Kako je naveo, SDS smatra da je politička situacija u Srbiji i regionu katastrofalna i da su predsednički izbori ona "prelomnica koja je presudno važna za budućnost ove zemlje". Tadić je podsetio da je SDS predlagao da opozicija zajedno nastupi i na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da se nažalost to nije desilo.

On je izjavio da je ta stranka na parlamentarnim izborima imala veoma loš rezultat i da on za to preuzima ličnu i političku odgovornost. Tadić je, na sednici Glavnog odbora stranke, kao razloge lošeg izbornog rezultata naveo materijalne probleme, kao i ograničen pristup medijima i dodao da koalicija sa Liberalno demokratskom partijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine nije bila delotvorna.

Ponovio je da bi rezultati bili mnogo bolji da je opozicija išla ujedinjeno na te izbore i da to mora da učini na predsedničkim izborima, jer će se u suprotnom nastaviti urušavanje demokratije u Srbiji.
 

  • It is me,my self

    04.09.2016 07:30
    Npr. JA
    Ovaj kao onaj Boza Djurkovic u rukometu.
    Posle 17 godina na mestu Gen.seka RSS se kandiduje i kaze : NISTA U RSS NE VALJA .
  • Dole!

    03.09.2016 19:02
    E, tebe ćemo. Nisi bio davno. Nestani sa medijske scene.
  • Ss

    03.09.2016 18:20
    Putuj
    Zašto neko još uvek objavljuje šta ovaj misli. Koga to zanima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.