Rusi jedini u trci za "Galeniku", iz trke ispadaju i Indijci

Iz trke za kupovinu "Galenike" najverovatnije će ispasti i indijska kompanija "Kadila farmasjutikals".

Kako piše "Blic", nakon što je iz igre za kupovinu ove zemunske fabrike zbog proceduralnih razloga ispala brazilska kompanija "EMS", van terena bi iz istih razloga vrlo lako mogli da ostanu i Indijci. Tako bi u trci za kupovinu 25 odsto "Galenike" ostao samo britansko-ruski konzorcijum "Frontier" i "Petrovax Pharma", čijem je dolasku u "Galeniku" posredovao srpski biznismen Toplica Spasojević.

Prema nezvaničnim saznanjima, privatizacioni savetnik "Galenike" napravio je izveštaj koji će uskoro proslediti Komisiji za sprovođenje procedure za izbor strateškog partnera.

"Na osnovu izveštaja komisija će bodovati ponude, ali sudeći po tome da bi zbog nepravilnosti dela dokumentacije iz igre mogli da ispadnu i Indijci, bodovaće se samo ponuda konzorcijuma. Konačnu odluku o prodaji "Galenike" odlučiće Vlada", kaže sagovornik "Blica".

Za 25 odsto kapitala "Galenike" konzorcijum nudi oko sedam miliona evra, koliki je i minimalni zahtev države kao većinskog vlasnika ove fabrike. Oni su spremni da u "Galeniku" investiraju između 30 i 40 miliona evra. U ponudi navode i da "Galeniku" vide sa 700 zaposlenih, umesto trenutno 1.400 ljudi.

"Smanjenjem broja radnika oni u startu žele da stabilizuju firmu, ali bi sa ulaganjima u širenje proizvodnje novu tehnologiju i zaštitu životne sredine zapošljavali nove ljude i povećavali zarade. Spremni su i da odmah nakon potpisivanja ugovora o strateškom partnerstvu sa "Galenikom" isplate sve dogovorene obaveze, uključujući i 70 miliona evra dugova", kaže izvor.

  • Komunicirajte ljudi

    06.09.2016 11:29
    Voleo bih da mi ljudi generalno pojasne ovolike minuse na Dobra Vest. Obrazložite.
    Možda bi ste radije da Galeniku preuzmu kompanije poput Bajera, Monsanta i ovih što nam na silu uvaljuju vakcine?
    A prijatelju... ti nisi bio na zapadu. Prvo idi, živi tamo, pa ćeš sam sebi dati sve odgovore.
    Ja ih znam, nemam potrebu da ti kažem "zašto svi Srbi beže na zapad."
    Eto, i ja znam odlično engleski, jer se jezik neprijatelja treba znati.
    Uostalom, i migranti masovno idu na zapad. A videćemo zašto.
    Srbi ne idu. Njih proteruju metodama specijalnog rata. A koliko znam svoju generaciju, masovno se i vraćaju.
    A u trenucima kada ova teritorija bude preuzeta i ime države promenjeno, nećeš biti tako oran u komentarima. Nije sve na zapadu kao na B92 ili "američka pita".
  • @Dobra vest

    06.09.2016 10:07
    Dobra vest
    Za mene je ovo dobra vest. Konačno i neka dobra. Ne zato što sam neki poseban rusofil ili westhate, već zato što sam za njih siguran da neće uvaljivati ili poturati nešto i da nas neće trovati. Što bi bio slučaj da firma dospe u zapadne ruke.

    Odgovori mi molim te zbog cega Srbi masovno beze na mrski zapad ?
  • Vuk

    06.09.2016 09:23
    @Dobra vest
    U kakvoj zabludi ti živiš?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.