Šarčević: Čuvaćemo srpski jezik, povećavamo fond biblioteka

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u Tršiću, gde je prisustvovao završnoj svečanosti Vukovog sabora, da će ministarstvo učiniti sve da zaštiti srpski jezik od loših uticaja.

"Uvek ćemo pružiti podršku manifestacijama koje imaju za cilj očuvanje srpskog jezika i kulture. Iz istog razloga, u narednom periodu sa Ministarstvom kulture i informisanja pokrenućemo niz akcija, a naš prvi projekat biće povećanje fonda školskih biblioteka", rekao je Šarčević, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Navodi se da je uoči završne svečanosti zatvaranja 83. Vukovog sabora u Tršiću, ministar je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem obišao Višenamenski centar, koji je sagrađen kako bi postao nacionalni centar za jezik i kulturu, kao i Galeriju Vukove spomen škole i Muzej jezika i pisma.

Gradonačelnik Loznice je istakao da će lokalna samouprava sa ministarstvima prosvete i kulture iznaći najbolje rešenje da Vukov sabor ne bude samo mesto okupljanja slavista već šire populacije, što će doprineti ne samo afirmaciji kulture i jezika već i regiona, kaže se u saopštenju.

Na zatvaranju Vukovog sabora besedu je održao Svetislav Božić, dopisni član SANU i redovni profesor Fakulteta muzičkih umetnosti Univerziteta u Beogradu, a nastupio je i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo".

  • da da

    18.09.2016 18:35
    tako povecavaju fond biblioteka da gase biblioteku u Kljajicevu
  • Grgolj

    18.09.2016 14:45
    Snažnih li, ubojitih li reči izvesnog foteljaša Šarčevića! Koja dubina! Koja visina! Koja širina! On će (obratite pažnju: on će!) uvek pružati podršku manifestacijama... bla... bla.... Mani se, birokrato, manifestacija. Drž' se života, života ti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.