Danas pojačana kontrola saobraćaja, policija koristi sve merače brzine

Saobraćajna policija će danas, 21. septembra sprovesti veliku akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Biće angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

Međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula je projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death – Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama). Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

  • prolaznik

    21.09.2016 10:48
    U 8.45h sam video sudar na raskrsnici na Zrenjaninskom putu u pravcu grada. Semafor pre benzinskih pumpu, kod skretanja ka Naftagasu. Toliko o kontroli saobracaja danas.
  • jsdp

    21.09.2016 09:45
    -
    Meni ne ide u glavu nikako zbog cega policija objavljuje i najavljuje ovakve akcije? Pa radite svoj posao, sta je sporno..., to najava da se pripreme oni bahati tatini sinovi, taj dan da se malo primire??
    Radite svoj posao kako treba svaki dan a ne ovako po medijima. Danas ce svi oni sto divljaju malo da pripaze, pa ce onda sutra nekog da zgaze.
  • Mali Sale

    21.09.2016 07:56
    Gde su?
    Dan povecane kontrole malo sutra, uspavali se. Na putu do posla nigde nikog, a sa druge strane divljanje po putu. Preticanje bez zmigavca sto se i podrazumeva pogotovo kad su u pitanju BG tablice i to uz slalom voznju po bulevaru, nepropisno skretanje uz neizbezno isecanje drugih ucesnika u saobracaju i prolaska kroz pesake na pesackom, voznja brzinom od minimalno 100 km/h preko Klise a nakon izlaska iz grada poletanje i makazica kao na traci i.t.d.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.