Danas izbori u Demokratskoj stranci

Članovi Demokratske stranke (DS) danas će na prvim neposrednim stranačkim izborima birati predsednika i potpredsednike DS-a.

Kandidati za predsednika DS-a su Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Zoran Lutovac i Srboljub Antić.

Za pet potpredsedničkih mesta boriće se 12 kandidata: Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Džajić, Nada Kolundžija, Nadja Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Pravo glasa ima 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku. Glasaće se na oko 130 biračkih mesta koja se otvaraju u 10.00 časova, a zatvaraju u 20.00 časova.

Nezvanični rezultati izbora biće saopšteni u centrali stranke u Beogradu oko 22.00 časa, dok se zvanični mogu očekvati bar dva dana nakon izbora, odnosno dok se ne prikupe zapisnici sa svih biračkih mesta.

Ako niko od predsedničkih kandidata ne bude u prvom krugu izbora osvojio više od 50 odsto glasova, posle dve nedelje biće održan drugi krug izbora u kome će učestvovati dva kandidata koja su osvojila najviše glasova.

Dan u kome se izbori održavaju ima simbolično značenje jer je DOS 24. septembra pre 16 godina na izborima pobedio režim predsednika SRJ Slobodana Miloševića.
 

  • stari clan

    24.09.2016 10:34
    vreme je ..
    vreme je za ds vojvodine ..svi stari clanovi , koji su odlazili to misle !!a i mnogi simpatizeri!ali sa ljudima koji nisu kompromitovani !!ima nas mnooooogo , verujte !!
  • ds

    24.09.2016 09:37
    ds
    Za Lutovca glasam.
  • Koriolan

    24.09.2016 09:30
    Bojane, Bojane...
    Šta ti to treba? Postao si predmet sprdnje onima koji su obrijali smešne brčiće i prečesto podizali ruku i šaku uvis. Onima što su danas mirotvorci veći od Gandija i Mandele, koji su više empatični od majke Tereze... Ne može autentični Vojvođanin ovde da dospe na vrh političke piramide, shvati. To je rezervisano za SErbijance, Bosance, Crnogorce, 'Ercegovce, Krajišnike, Ličane... Tvoje je da samo stvaraš i ŠILJEŠ u Begeš. Šule će te prešišati, o Lutovcu da ne pričam, četvrtog ne znam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija