Ombudsman: Građani se okupljaju jer je neko te noći u Savamali isključio državu

Građani Beograda, i ne samo Beograda, okupljaju se i protestuju ne zato što ne vole državu i žele da se svađaju sa njom, nego zato što traže državu, ocenio je zaštitnik građana Saša Janković.

"Oni se okupljaju, zato što je neko te noći u Savamali isključio državu. Imao je tajni prekidač i isključio je policiju i komunalnu policiju na nekoliko časova, okupirao deo teritorije, krstario ulicama u automobilima bez tablica, dok su bageri rušili, a građani kojima su oduzeti telefoni morali da stoje pognutih glava, da ne bi gledali levo-desno, a policija na sve to nije reagovala", naveo je Janković.

On je rekao da je veoma ponosan na građane koji kažu da u Srbiji tako ne može, jer država ima zakone, institucije, policiju koja treba da štiti bezbednost, sud koji raspravlja imovinske odnose i administraciju koja radi svoj posao, a ne noćna rušenja.

Poseta Kraljevu bila je najavljena u sklopu njegovih redovnih aktivnosti, ali ombudsmana nisu primili najviši zvaničnici grada. "Kad god idem po Srbiji, moj običaj je da dođem kod domaćina, ali su gradonačelnik Kraljeva, njegova zamenica i predsednik Skupštine verovatno imali obaveze zbog sutrašnjeg dana Grada", rekao je Janković.

Zaštitnik građana izjavio je da, s obzirom na funkciju koju obavlja, u ovom trenutku ne može ni da potvrdi ni da negira da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2017. godine. Janković je kazao da nije pokrenuo niti nametao pitanje kandidature za predsednika Srbije.

"Više puta sam odgovorio da ja to pitanje nikada nisam nametnuo, niti sam pokrenuo tu temu, a drugo je da ja nemam pravo u ovom momentu da odgovorim ni sa da, ni sa ne. Ja sam Zaštitnik građana i radim svoj posao u punom kapacitetu, a i Srbija ima predsednika koji takođe svoj posao radi u punom kapacitetu", rekao je ombudsman.

  • lost world

    07.10.2016 10:38
    I na kraju - nikom nista . Dzogeri ce i dalje bezbrizno trckarati kejom , dileri ce i dalje dilovati , politicari ce nastaviti da kradu od naroda , i dalje ce se gledati Maldivi , gosti ce puniti kafice , huligani ce tuci ljude po ulicama , ubice ce ubijati , lekari ce i dalje lose leciti , gradjani ce i dalje drzati glave u pesku , ...
  • ex chapman

    07.10.2016 09:50
    građanin drugog reda
    ipak je lepše biti tuđin u inostranstvu nego omalovažavan u rođenoj domovini! hvala 021 što me redovno podsećate zašto sam pobegao!
  • Bane Novi Sad

    07.10.2016 06:45
    Lepo receno i jos samo kad bi bilo tako ! Ima milion " savamalih " pa se gradjani ne okupljaju . Kada zastitnik toliko insistira na fantomkama neka nam prvo kaze ko su bili nosioci fantomki prilikom napada na predsednika drzave .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.