Smenjeni direktor bolnice u Loznici i načelnik hirurgije zbog smrti dečaka

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je naložio smenu direktora lozničke bolnice i načelnika hirurgije, jer su rezultati nadzora pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke.

"Pogledao sam rezultate i oni nisu dobri. Nije ispoštovano ono što je trebalo da se ispoštuje. Doneo sam odluku da se smene direktor bolnice i načelnik hirurgije. Smena je u toku", rekao je Lončar. Ministar zdravlja je rekao da je završen spoljni stručni nadzor u lozničkoj bolnici i rezultati su pokazali da je bilo propusta lekara u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke.

On je dodao da je pokrenut postupak pred Lekarskom komorom koja će odlučivati o oduzimanju licence lekaru koji je lečio dečaka u bolnici, ali i da će policija i tužilaštvo raditi svoj deo posla. Lekara je danas ispitao Viši javni tužilac iz Šapca.

Radenko Nikodinović povredio se 2. oktobra, kada je polomio ruku. Na ortopediji bolnice u Loznici stavljen mu je gips i dečak je pušten kući, a iste noći dobio je visoku temperaturu. Ni posle nekoliko obraćanja roditelja lekaru, nije primljen na bolničko lečenje.

Dečak je preminuo od sepse 8. oktobra, u Institutu za majku i dete u Beogradu.

  • ...

    12.10.2016 14:55
    E, sad ste sve rešili. Sada. Stručno, kvalifikovano, vredno, inteligentno...
    Agde ste bili onda, kada je trebalo to da rešavate? PRE?
    Znam da niste bili na tvrdoj klupi.
    Hoćete li ovo, na kraju mandata, predočiti kao uspehe vlade?
  • Komitet za omladinu

    12.10.2016 14:50
    To svakako ne rešava problem, a posebno što neće vratitit dečaka. Državo smešna si...Nemam reči.
  • nije vazno

    12.10.2016 13:33
    cast
    E moj ministre da si castan nemoras da izvrsis harikiri ali bi bar dao ostavku, a ti ces posmenjivati sve i sutra ce se to ponoviti jer niko ni moralno ni krivicno nece odgovarati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.