"Beograd na vodi" gradi parking na mestu srušenih objekata u Savamali

Grad Beograd dozvolio je izgradnju parkinga za preduzeće "Beograd na vodi" na mestu objekata srušenih u Hercegovačkoj ulici u četvrti Savamala, prenosi KRIK.

Kako se navodi na tom portalu, dozvolu za gradnju "Beogradu na vodi" izdao je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove. Privremene dozvole izdate su 19. septembra, a KRIK je objavio i njihov faksimil.

Navodi se da su radovi u toku, a parking bi trebalo da bude završen do kraja oktobra. Vrednost radova procenjena je na 46,4 miliona dinara.

Zahtev za izdavanje dozvole je najpre odbijen, jer "Beograd na vodi" nije dostavio kompletnu dokumentaciju, ali je dva dana kasnije kompanija ponovila zahtev posle čega je dozvola izdata.

Za gradnju na delovima parcele na kojoj su se nalazili objekti firmi "Iskra" i "Transport peroni", izdata je i dozvola za uređenje pešačke zone "Gallery walk". I ta dozvola je najpre odbijena, ali je istog dana podnet novi zahtev koji je pozitivno rešen.

Kako se dodaje, novinari KRIK-a su pokušali da kontaktiraju "Beograd na vodi", ali niko nije želeo da im odgovori na pitanje o dozvolama.

Nepoznate maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su, podsećamo, više objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Rušenje je obavljeno u izbornoj noći, između 24. i 25. aprila, uz privremeno lišavanje slobode građana koji su se tu zatekli.

Iako je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare rekao da su u taj slučaj umešani ljudi iz vrha beogradske vlasti, tužilaštvo i dalje nije odlučilo da li će otvoriti istragu tog slučaja, koji je bio uzročnik više protesta nezadovoljnih građana i nevladinih organizacija.

  • DonJuan

    12.10.2016 19:03
    Jel' sad jasnije zasto si napredni radikali naredili tajno rusenje objekata te noci?
  • Око За Око

    12.10.2016 19:02
    Кад га заврше треба навући фантомке и срушити га.
  • Jo

    12.10.2016 18:56
    Imovina
    NS49@ Pa i te " straćare " su nečije vlasništvo ili imovina .Doduše ovde postoji veilka gomila koja ceni samo svoju " pošteno zaradjenu " imovinu a ostali kad se ruše su " interes šire društvene zajednice " što bi rekli oni druže tito mi ti se kunemo pravnici kakvi su sad na vlasti.Ja jedino ne vidim poentu kuknjave kad otmu trepču jer onda naprasno gomila kuka o nečijoj imovini a zaborave noćno rušenje u 21 veku.Nema veze uvek se setim one poslovice o jačem keru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.