Bebac: Vučić da se izvini roditeljima koje je ponizio

Roditeljski portal "Bebac.com" zatražio je izvinjenje od premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog "izjave da majke ne žele da rade zato što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja".

Kako je u otvorenom pismu navelo uredništvo portala, ovom izjavom Vučić je uvredio "ne samo nezaposlene roditelje i njihovu decu, nego i sve porodice u Srbiji, bez obzira na materijalno stanje".

"Istina koju svi znamo je da majke koje, prema vašim rečima, 'uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade' nikako ne mogu da pruže porodici sa dvoje dece iole dostojanstven život. Da plate račune i kupe hranu. Kupe pelene, opreme decu za vrtić ili školu i traže posao. Spisak je beskonačan i potpuno nerealan. Zapitajte se kako većina tih majki sa svojom porodicom preživljava sa sumom koja je manja za trećinu od minimalca svakog meseca", stoji u pismu.

Bebac.com ističe da je zloupotreba socijalnih davanja problem države, administracije i službenika koje plaćaju svi građani Srbije, a koji ne rade posao.

"Umesto da istražite zbog čega postoje takve zloupotrebe, Vi ubadate prst u oko najsiromašnijim roditeljima i porodicama koje jedva preživljavaju. Vaša administracija je već u nekoliko navrata, a pre svega ukidanjem povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu, pokazala da joj nije stalo do roditeljstva", navodi Bebac.com. 

Podsetimo, od 1. januara 2017. godine roditelji u Srbiji neće moći da računaju na povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • Lepo

    18.10.2016 09:01
    je
    Lepo je Nikolić, Vučić, vadikali, Dveri i ostala bagra rekla natalitet je najvažnija stvar i politika za Srbiju, u prevedenom jbt se na svakom koraku.
  • Majka

    16.10.2016 22:12
    Ima li on majku?
    Boze,cime li smo ga zasluzili ???
    Mada mislim da Bog sa tim nema bas nista vec narod koji je zaokruzio To!

  • Sloboda

    16.10.2016 10:24
    Odgovor Vucicu
    E,moj Vucicu! Nisam te glasala niti cu ikada,jer sam znala kakva si zmija u nedrima! Deres svoj narod,svoju sirotinju,krades plate i penzije,oduzimas,otimas posteno zaradjen novac,i na kraju krajeva garantovan! Pricas bajke kako imamo minimalac,o Boze dragi! A sto ne pricas koliko si oteo od naroda? Ja sam nezaposlena,zivimo privatno,muz je oficir u penziji,i od njegove penzije ( koja je beneficirana i zaradjena po ratovima) ti si nam oteo 4.000 rsd mesecno,puta 2 godine,to je 100.000 dinara...Bruko,sramoto! Od nase dece si oteo,od nasih usta...Zarad cega? Kome da bude bolje? Kojoj deci? Onoj sto si ukinuo Pdv,onoj cije majke nazivas lenjima?
    Zmijo u nedrima! Ti si Vucicu BRANKOVIC,BRANKOVIC SI VUCICU!
    Umesto sto mlatis gluposti,bolje resi stambeno pitanje Srpskim oficirima koji su po 30 i vise godina BESKUCNICI,a branili su ovu drzavu ( kao sto je m.m)...Ne brukaj se vise,i ne napadaj ono sto je jedino jos u ovoj zemlji vredno,i SVETO,a to su majke koje radjaju,koje stvaraju novu mladost da bi ova jadna zemlja opstala...Nadam se da ni jedna vise nece roditi nista slicno tebi,Vucicu,hocu reci Brankovicu!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija