Ministarstvo: Zukorlićev objekat u centru Novog Pazara mora da se ruši

Sudbina objekta u centru Novog Pazara koji već dva meseca Muamer Zukorlić gradi na divlje jeste rušenje, tvrde u Ministarstvu građevinarstva.
Zbog čega policija neće ili ne sme da uđe u "carstvo Mešihata Islamske zajednice", čiji je Zukorlić predsednik, u Ulici Rifata Burdževića 1 i spreči, zajedno sa građevinskom inspekcijom, nelegalnu gradnju, znaju samo u policiji. Međutim, u policiji su odlučili da ignorišu medijska pitanja, baš kao što to već dva meseca čine sa zahtevima građevinske inspekcije u Novom Pazaru, piše "Blic".
 
Ipak, reagovalo je Ministarstvo građevinarstva. "Utvrdili smo da za radove investitor nije nikada podnosio zahtev za izdavanje lokacijskih uslova niti građevinske dozvole. Imajući u vidu da su radovi započeti posle stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata, oni ne mogu biti predmet ozakonjenja. Dakle, sudbina objekta je rušenje", tvrde u ovom ministarstvu.
 
Bez obzira na to, ceo slučaj će još jednom biti ispitan.
 
"Sprovešćemo vanredni inspekcijski nadzor nad radom lokalne građevinske inspekcije u Novom Pazaru i pored toga što je uvidom u dostavljenu dokumentaciju gotovo utvrđeno da je građevinska inspekcija postupala u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji", ističu u Ministarstvu za "Blic".
 
U građevinskoj inspekciji u Novom Pazaru naglašavaju da su učinili sve što je u njihovoj moći.
 
"Policiju smo zvali barem 10 puta da zatvorimo divlje gradilište, ali nijednom nije izašla na teren. Prosto nam je onemogućeno da sprovedemo zakon. Zatvarali smo gradilište, pisali krivične prijave, pokušali da srušimo nelegalnu gradnju, međutim nailazili smo na otpor radnika i njihovih rukovodilaca. Zbog toga smo i tražili od policije da interveniše", objašnjava Mensur Bulić, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove u Novom Pazaru.
 
Kako kaže, asistencija policije je u potpunosti izostala. "Zvali smo ih da odmah izađu na teren i legitimišu lica koja nas ometaju u radu i da nam pomognu određenog datuma kako bismo srušili nelegalnu gradnju. Dešavalo se da nam ne odgovore na zahtev, već se samo pojave na terenu. Nije moje da govorim zbog čega policija ne reaguje, ali vrlo je interesantna njihova procena da se nisu stekli bezbednosti uslovi za asistenciju", kaže Bulić.
 
Podsećanja radi, Zukorlić je spornu zgradu na kojoj trenutno nelegalno gradi oteo pre 10 godina, o čemu se izjasnio i Vrhovni sud 2010. godine, nalažući da se ona vrati pravim vlasnicima. To, međutim, nikada nije realizovano.
 
Zukorlić je u reakciji na pisanje ovog beogradskog lista naveo da se namerno i tendenciozno krivi pogrešna osoba. On naglašava da je pisanje o bespravnoj gradnji u centru Novog Pazara "bezočna i zlonamerna laž s jasnom namerom diskreditacije njegovog političkog delovanja".
 
"Radove na dogradnji zgrade Fakulteta za islamske studije izvodi Islamska zajednica posredstvom vernika koji učestvuju u finansiranju i izvođenju tih radova. Ova vaša medijska hajka zasigurno van neće dati očekivane rezultate, posebno u onom delu gde mislite da ću isfrustriran vašim napadima, zaoštriti retoriku i udariti na državu i Vladu. Ne, neću na državu, ali na vas sigurno hoću jer vi niste država, već ste deo paradržave koja godinama nagriza državne temelje i međuljudske odnose širenjem laži i uvreda zarad uskih ličnih materijalnih interesa", odgovorio je Muamer Zukorlić listu "Blic".
  • Bili Piton

    15.11.2016 14:07
    ?
    Isto tako oni bespravno grade nekakvu pupinovu palatu u centru Novog Sada a o tome više ne pišete. Zato sto je vlast investitor projekta.
  • RIZBO

    15.11.2016 09:02
    I SVE PO ZAKONU
    samo kad je predsednika Nikolića kuća po zakonu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija