Svislajon: Proizvodi Juvitana u Makedoniji ispravni

Kompanija Svislajon (Swisslion) Takovo saopštila je danas da su svi njeni proizvodi zdravstveno ispravni i urađeni po najstrožim evropskim standardima.
U saopštenju je navedeno da je superanaliza proizvoda Juvitane na tržištu Makedonije obavljena u akreditovanoj makedonskoj laboratoriji pokazala da su svi proizvodi zdravstveno bezbedni i ispravni za upotrebu. Navedeno je da se očekuju izveštaji akreditovanih laboratorija zemalja u koje se izvoze Juvitanini proizvodi.
 
Svislajon Takovo je saopštio da su izveštaji superanaliza dostavljeni Ministarstvu zdravlja Srbije. Navedeno je da je superanaliza u Makedoniji pokazala da voćne kaše Juvitane za decu sadrže i do 30 puta manje pesticida od količina koje je objavila inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije, a da ih u nekim proizvodima uopšte i nema.
 
U saopštenju kompanije Svislajon Takovo, čiji je vlasnik Rodoljub Drašković, navodi se da je u opremu Juvitane u protekle dve godine uloženo oko pet miliona evra. Godišnja proizvodnja, kako dodaju, veća je od šest miliona jedinica sa preko 50 različitih proizvoda u asortimanu.
 
Istaknuto je da svaka fabrika te kompanije radi kontrolu kvaliteta proizvoda po sopstvenim hemijskim i mikrobiološkim laboratorijama, u skladu sa standardima kvaliteta HCCP i FSSC. Kako je istaknuto, do sada ni na jednom tržištu nije bilo problema sa kvalitetom proizvoda.
 
Fabrika dečje hrane Juvitana u Inđiji je, posle informacija Ministarstva zdravlja da su u njenim proizvodima nađeni pesticidi, obustavila proizvodnju 12. novembra.
  • Za koga rade?

    16.11.2016 21:45
    Mislim da će neko kod nas ko je vršio te kontrole morati krivično da odgovara zbog širenja panike među narodom i korupcije.
    Očekujem reakciju premijera, jer je ovo ozbiljna stvar kada neko iz vlade pokušava da uništi fabriku, domaćeg proizvođača.
    Za koga radi naša vlada?
    Velika je lista stranih proizvođača dečje hrane.
  • nsns

    16.11.2016 17:45
    Još jedan dokaz da se želi prozvodnja izmestiti "negde na teritoriji Srbije"! Ugaziti Vojvodinu gde god možeš!acc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.