Janković: Srbija neće biti zemlja fantomki i straha

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je večeras u Novom Sadu da Srbija nije i neće postati "zemlja fantomki i straha", jer ima građane koji to neće dozvoliti.
"Nema van Srbije - ni u Briselu, ni u Pekingu, ni u Vašingtonu, ni u Moskvi - ljudi koji će da skinu grčeve sa naših lica, to možemo samo mi ovde", rekao je Janković, nakon što mu je uručena nagrada "Dobar primer Novog optimizma" u Novom Sadu.
 
Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kome je takođe uručeno priznanje, ocenio je da je ideja o demokratiji u Srbiji redukovana na ideju o višepartijskom sistemu.
 
"U takvom društvu vodi se bespoštedna borba bez ikakvih ograničenja u političkoj areni, a građani su kolateralna šteta. Kad vam neko kaže da će vas usrećiti tako što će napraviti aranžman sa nekim stranim partnerom a da neće da vam pokaže ugovor, on vas vuče za nos", kazao je Šabić.
 
Advokat Slobodan Beljanski rekao je da je autoritarna vlast smatra Jankovića i Šabića konkurentnim i subverzivnim.
 
"Ovo je društvo u kome rukovodeći princip nije zakonitost, već politički oportunizam, u kome se reputacija stiče dodvoravanjem, u kome se spletkama i ruženjem a ne argumentima uklanjaju kritičari, u kojem se karijere grade ne uz pomoć znanja i sposobnosti, već zahvaljujući pripadanju ili priklanjanju partijama na vlasti. Kritikovati takvo društvo znači neprestano stavljati na kocku i sopstvenu sigurnost", kazao je Beljanski.
 
Prema njegovim rečima, ćutanje je jedan od uzroka dobrovoljnog ropstva, pored navike i nastojanja tiranina da zaglupljuje podanike.
 
"Poluinteligentni nisu u stanju ništa da stvore, ali uživaju u činjenju zla drugome. Videli smo to nedavno u Skupštini Srbije, kada su kudili Jankovića i Šabića. A Janković i Šabić su jedan od razloga da Srbija dobija prelazne ocene u putu ka EU", rekao je Beljanski.
 
Pokret Novi optimizam 12 godina dodeljuje priznanje "Dobar primer Novog optimizma", povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.
  • Sremcina

    11.12.2016 11:26
    Svaka država ima svoj organizovani kriminal, samo srbiji organizovani kriminal ima svoju državu!

    U svakom aspektu od 88-e.
  • ništa bez njih

    11.12.2016 03:04
    Odmah se javljaju Nebojše i Đuke.
  • Boki

    10.12.2016 23:01
    Pitam se
    A, šta napraviše ili poboljšaše u Srbijii ti tkzv. inteligentni, "koji su gradili karijere svojim znanjem" dok su bili na vlasti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.