Pajtić će glasati za Jankovića, ali ne veruje u pad režima

Donedavni lider Demokratske stranke Bojan Pajtić objavio je na Fejsbuku da će na predsedničkim izborima glasati za Sašu Jankovića.
Demokratska stranka još nije objavila da li će definitivno imati svog kandidata ili će podržati potencijalnog zajedničkog kandidata proevropske opozicije, ali je lider te stranke Dragan Šutanovac pre nekoliko dana rekao da bi bilo idealno da kandidat opozicije postane predsednik Srbije, a kandidat Demokratske stranke premijer.
 
Ipak, poruke iz redova opozicije nisu dosad usaglašene, a činjenica da je zaštitnik građana Saša Janković poručio da će na predstojećim izborima biti "kandidat građana" nije mnogo promenila situaciju. 
 
Tako je i Pajtićeva objava na Fejsbuku došla kao malo iznenađenje, a on kaže da je prouzrokovana time što "iako bavljenje politikom smatra svojom prošlošću" dobija veliki broj poziva da saopšti svoju poziciju. 
 
"Dosadašnja iskustva mi govore da Saša Janković stoički čvrsto stoji iza onoga u šta veruje, nezavisno od cene koju bi zbog toga mogao platiti. Konačno, samo tako je i moguće voditi dostojanstven život. A Srbiji je danas nasušno potreban dostojanstven predsednik", navodi Pajtić. 
 
Kako kaže, on veruje i da ukoliko Janković pobedi neće biti "kopernikanskog obrta" i trgovine sa režimom kome su "strane vladavina prava, demokratija, pravda, akademska čestitost". 
 
 
Pajtić kaže da će glasati za Jankovića jer "ne želi da baci svoj glas, niti da se postidi svog izbora". 
 
"Janković je, po prirodi pozicije na kojoj se nalazi, verovatno i najupućeniji kolika je dubina nepravde koju građani doživljavaju u kontaktu sa birokratizovanim državnim aparatom, kao i koliko je štetno stanje u kome podela vlasti ne postoji a zakoni su, što bi rekao Pašić, "za protivnici". Zbog toga nije lako ni zamisliti kompetentnijeg kandidata za šefa države", navodi Pajtić i dodao da želi predsednika koji "nema fiziološki otpor prema knjizi, pozorištu i znanju". 
 
Bivši predsednik DS, koji nije baš najelegantnije prepustio čelo stranke Šutanovcu, naveo je i da rukovodstva stranaka građanske orijentacije ne shvataju da će očigledno kalkulisanje da se na predsedničkim izborima uberu dnevnopolitički poeni naići na prezir kako birača, tako i samog članstva. 
 
Pajtić je na kraju rekao da građani imaju utisak da su se političari građanske orijentacije ukrcali u evropski voz, a njih ostavili na peronu.  "Zbog ovakvog ponašanja opozicionih političara, tema predsedničkih izbora 2017. godine nije, nažalost, da li će režim biti pobeđen, jer je (zbog političke nezrelosti) mala verovatnoća da će se to dogoditi, već kako će izgledati opozicija neposredno nakon izbornog procesa i u godinama koje su pred nama", navodi Pajtić. 
 
Zaključuje da su rukovodstva stranaka sama kriva za to što je manje važno da li će prespavati izbore ili će se izjasniti o kandidatu. 
  • OZNA

    29.12.2016 23:55
    Šta je ovo sada? Šlihtanje ili priprema terena (piste) za preletanje
  • Salajka

    29.12.2016 17:42
    @Novi Sad
    bez stida i srama

    A ti glasaj za Tomu intelektualca i ne smaraj nas plaćenim oglasima!
  • Eto

    29.12.2016 12:31
    ti sad
    Pajtic za Jankovića, a Bora Novaković za Jeremića :-)

    Eto ti sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija