Janković: Pitanje dana kada ću podneti ostavku

Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će, zbog kandidature na predsedničkim izborima, uskoro podneti ostavku na funkciju koju trenutno obavlja.
On je za insajder.net rekao da najavom kandidature samo koristi pravo zagarantovano svakom građaninu, te da nije prvo podneo ostavku, pa najavio kandidaturu jer je za Srbiju institucija zaštitnika građana važna.
 
"Dakle, jako je bitno da imamo zaštitnika građana dokle god možemo da imamo zaštitnika građana. Ostavljam iza sebe jedan od najefikasnijih, najposvećenijih, najstručnijih državnih organa, ali zaštitnik građana je zaštitnik građana, a oni su prateća aparatura", rekao je Janković za insajder.net i dodao da najava kandidature nije ugrozila instituciju zaštitnika građana.
 
Portal Alo navodi da je datum kada će Janković zvanično podneti ostavku 1. februar, te da je takvu odluku doneo na sugestiju Demokratske stranke, koja je najavila da ga podržava kao kandidata. 
 
Do sada su kandidaturu najavili i Vuk Jeremić, lider Dveri Boško Obradović, lider SRS Vojislav Šešelj, Miroslav Parović ispred Narodnog slobodarskog pokreta, funkcioner Pokreta socijalista Bratislav Jugović i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
  • Nindza Kornjacelone

    24.01.2017 15:00
    Nakon što su ga žuti podržali ugasio je za mene! Palim ja odavde!!
  • Frau Baba

    24.01.2017 13:42
    Cepaj, Jankoviću!
    Alaj su se razmilele botine po ovoj vesti. Biće da im se ozbiljno stisao šu*ak... Silazi se s vlasti i, sledstveno tome - silazi se s uma. Cepaj ih, Jankoviću!
  • marko

    24.01.2017 13:39
    @evgenije
    kakav defetizam! pa ako verujete da je dobar i glasaćete za njega pomozite da se taj cilj ostvari. te biće jeremić te biće ovaj onaj, saša je realno jedini ozbiljan i civilizovan kandidat, možda i bolji nego što je srbija trenutno u mogućnosti da priušti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.