Uvode se uniforme za đake

U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je danas savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović.
"Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada", rekla je Milovanović.
 
Ona je na RTS-u rekla da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri. "Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dulanom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju", rekla je Milovanović.
 
Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene. "Sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete", rekla je Milovanović.
 
Dodala je da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja odnosno da će biti ojačana ta komponenta. "Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama", dodala je Milovanović.
  • Roditelj

    28.01.2017 13:16
    Nadam se da ce uniforme biti kvalitetne i izdrzljive za pranje, da ce unesto patika imati i obucu za unoformu i da nece br jedna afera sa tin uniformama iskociti. E sad, da li ima svaka skola ormarice gde bi mogli da drze stvari. Za mobilne bi stvarno mogli malo rigorzniji da budu. Ok, luda su vremena trebamo biti u kontaktu sa decom, ali ne u tih 5 skolskih casova. Eto da imaju ormarice pa tu odloze.
  • Novosadjan

    27.01.2017 21:11
    A kako bi bilo da se uvede učenje i to besplatno makar u osnovne škole deca plaćaju i popove za školsku upotrebu, naravno osnovna škola je besplatna i obavezna
  • Perica

    27.01.2017 18:59
    #####
    Da se izvrši merenje nivoa zraćenja telefona u jednoj ućionici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija