Ukida se porez na humanitarnu pomoć

Porez na donacije i humanitarnu pomoć u Srbiji trebalo bi da bude ukinut u prvoj polovini ove godine.

Kako pišu "Novosti", izmene zakonskih propisa treba da omoguće ukidanje PDV-a za donatore i one koji obezbeđuju humanitarnu pomoć.

"Nije u redu da kompanije koje su obezbedile poklone i donacije za ugrožene kategorije stanovništva plaćaju porez i PDV kao da su prodale na tržištu", rekao je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je naveo da će Srbija težiti da se propisima u toj oblasti približi drugim zemljama i naveo da se radi na olakšicama za one koje pomažu socijalno ugroženima.

"Novosti" navode da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj nema poreskih olakšica za donatore i one koji obezbeđuju humanitarnu pomoć.

  • Humanost

    31.01.2017 18:26
    Treba predvideti ko može biti korisnik te pomoći. U protivnom svi će postati fiktivno humani, da ne bi porez platili.
  • ///

    30.01.2017 07:17
    samo u ovakvoj zemlji i moze da se udara porez na humanost
  • Nj.

    29.01.2017 21:32
    Konacno..
    Kaze se u poslednjoj recenici: Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj nema ........ mrzi me da nabrajam cega sve nema, zaista smo retka zemlja.
    A sto se tice oslobadjanja od PDV-a na donacije i humanitarnu pomoc, mogu samo da kazem KONACNO da humani ljudi i darodavci ne budu jos i kaznjeni od strane drzave. To zaista nigde nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.