Slanje fiskalnih računa za nagradnu igru biće besplatno

Slanje koverti sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" počinje u sredu, 1. februara i biće besplatno, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić.
Vlada Srbije je danas odlučila da slanje koverti za nagradnu igru bude besplatno, rekla je Brnabić. Ona je istakla da je proširen fond za nagrade, ali nije mogla da precizira koliko će iznositi, jer o tome vlada mora da donese odluku. 
 
"Najvažniji cilj nagradne igre 'Uzmi račun i pobedi' nisu poreski prihodi već podizanje morala građana, odnosno da i oni shvate da kada uzmu fiskalni račun čine dobro za sebe i svoju porodicu", kazala je Brnabić. 
 
Slanje računa za nagradnu igru traje do kraja marta, a pravo na učešće imaju svi punoletni građani Srbije koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, koji su izdati u 2017. godini. Računi se dostavljaju u kovertama, koje će biti besplatne i moći će da se preuzmu u svim poštama. 
 
Planirana su četiri izvlačenja koja će biti organizovana u martu, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu. 
 
Paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, a nagrada je besplatna wi-fi zona.  Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, ocenjivaće će se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.
  • M

    01.02.2017 09:34
    Racuni
    Zanima me da li racuni moraju da budu razliciti ili moze iz jedne radnje 10? Za slucaj da je potrebno da budu razliciti, da li to znaci da u jedan koverat ne mogu ici racuni iz npr dva maxija koja se nalaze na razlicitim adresama? Malo je to nejasno...
  • Vojvosadjan

    31.01.2017 15:08
    Ministarka.. odj.. vise s fiskalnim! Sirotinja skuplja racune da je shatro naviknu sa sve prodavcima da racun mora da se izda (citaj plati porez) a meni drzava kasni sa placanjem fakture (kad cu je naplatiti sam Bog zna) na koju sam morao da uplatim pdv. Bando! I onda mi komentarise onaj psiho kako ja poslujem ilegalno. Chibe bre!
  • gerila

    31.01.2017 13:58
    Očekivano
    Igra se mora završiti do 15.juna! Tada počinje 2 1/2 meseca doplatne marke za hram i mantijaše, a njima se mora platiti.
    E sad, što nedelja borbe protiv raka pada u martu, njima i ne treba prihod od doplatne marke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.