Vladimir Todorić napustio DS jer ne podržava Sašu Jankovića

Nekadašnji internacionalni sekretar Demokratske stranke Vladimir Todorić napustio je tu stranku jer se ne slaže sa odlukom Glavnog odbora da na predsedničkim izborima partija podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića.
Todorić je za "Novosti" rekao da nije korektno da se otvoreno zalaže za pobedu Vuka Jeremića, a ostane u stranci koja je donela obavezujuću odluku o podršci Jankoviću.
 
"Između stranačkih disciplina i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo. Odluka stranke da se podrži Janković usmerena je na 'pranje imidža' u građanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima", rekao je Todorić.
 
U pismu koje je uputio DS-u on je naveo da o Jankoviću ima odlično mišljenje kao stručnajku i vrhunskom pravniku, ali da to ne može biti jedini uslov da se neko uspešno bavi politikom.
 
"Da je tako, verovatno niko iz sadašnjeg predsedništva DS ne bi danas imao tu priliku", naveo je Todorić.
 
Na sednici Glavnog odbora stranke glas za Jermića dao je i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, ali je on tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.
  • AleksandarVojvođanin

    01.02.2017 11:00
    I tako dalje...
    Kratko ali kvalitetno beše njegovo članstvo u DS. Čim je potpisao pristupnicu, odmah u glavni odbor vaaaauuuu. Najbolje bi bilo po DS, da svi koji misle kao on, pređu kod Jeremića, jer su oni ipak onda samo nacionalisti, egocentrici i licemeri!
  • Ana

    01.02.2017 10:34
    Pa nisi nas rastuzio Vladimire,naprotiv.
  • Zivan

    01.02.2017 10:33
    Pošteno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija