Veronauka i građansko vaspitanje ostaju obavezni

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je da će verska nastava i građansko vaspitanje i ubuduće biti obavezni izborni predmeti i da se njihov status neće menjati.
Upitan zašto člana kojim se naglašava obaveznost tih predmeta nema u nacrtu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Šarčević je za list "Danas" kazao da taj nacrt još nije završen.
 
Prema njegovim rečima, stavovi se usklađuju sa sindikatima, ali "neki su počeli javnu raspravu pre no što je platforma završena samo zarad svog statusa".
 
Mediji su ranije preneli da je promenama u nacrtu ovog zakona predviđeno ukidanje obaveznosti i veronauke i građanskog vaspitanja.
  • Astrofizičar

    18.02.2017 17:26
    @T' ja sam
    Evo baš sam jutros gledao kroz teleskop i shvatio da su sva nebeska tela zapravo kockasta...
  • ložač

    18.02.2017 16:47
    primačima
    Ala su se primili ovi crkvoljupci...
    Činjenica je da veronauka nema veze sa naukom. Ovi što spominju sudnji dan i slično nek ga sami čekaju. Ja lično sam radim na tome da mi život bude bolji a ne da se tamo molim nekom svevišnjem koji zapravo ni ne postoji. Potrebno je imati (kritički) um da čovek rasčivija u sebi sve vezano za (ne)postojanje boga...
    Jedini je problem što smo mi zadrta zemlja sa političarima koji se dodvoravaju crkvi jer njima to odgovara.
    U jednoj sekularnoj državi veronauka se uči nedeljom prepodne u crkvi, a ne u školama!
  • istina

    18.02.2017 15:22
    @kao nekada

    Vera nasih predaka je slovenski paganizam. Naravno, kao i svi drugi, tako su i Srbi prodali veru za veceru i presli na Hriscanstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija