EPS do sada rešio 7.000 reklamacija na visoke račune za struju

Iz Elektroprivrede Srbije za Insajder.net navode da je to preduzeće pozitivno rešila 6.723 reklamacija na račune iz decembra, što je 0,19 odsto od ukupnog broja kupaca kojih je više od 3,5 miliona.
Kako navode, kupci čije su reklamacije prihvaćene dobili su nove, korigovane račune za decembar.
 
Iako iz EPS-a tvrde da se svima koji su podneli reklamacije dostavljaju odgovori da li su njihove žalbe usvojene, pojedini potrošači nisu dobili nikakava obaveštenja, računi za decembar im nisu korigovani, a na januarskim je ponovo obračunata potrošnja veća od uobičajene, piše Insajder.net.
 
Na pitanje koliko je ukupno žalbi podneto na decembarske račune kao i koliko se potrošača do sada žalilo na obračune za januar, ovaj portal nije dobio odgovor. Rok za plaćanje januarskih računa ističe danas, 28. februara, zbog čega iz EPS kažu da će precizne podatke o ukupnom broju podnetih reklamacija za januar imati početkom marta.
 
Kada je u pitanju epilog afere s decembarskim računima iz EPS-a objašnjavaju da su "prvi rezultati unutrašnje kontrole očitavanja brojila pokazali da je u pojedinim slučajevima bilo nepravilnosti i grešaka, zbog čega su smenjeni odgovorni u EPS-u i u EPS Distribuciji.
 
Ranije je objavljeno da privatne firme angažovane za očitavanje brojila plaćaju penale ako neprecizno očitaju više od 0,1 posto brojila. Iako EPS navodi da je usvojio 0,19 žalbi na decembarske račune, na pitanje da li je konzorcijum predvođen firmom Sikvester, na bilo koji način sankcionisan, iz EPS-a kažu da su prikupljeni obimni podaci koji se još analiziraju.
 
Prema istraživanju Insajdera, EPS preko posredničke privatne firme plaća svoje radnike sa Kosova za očitavanje brojila. Posao očitavanja brojila dobio je na tenderu prošle godine konzorcijum predvođen firmom Sikvester, koji je onda za taj posao angažovao i radnike EPS-a sa Kosova.
 
Ceo tekst Insajdera možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija