Istekao rok, potvrđeno sedam od 12 prijavljenih kandidata

Rok za podnošenje kandidatura za učešće na izborima za predsednika istekao je u ponoć, a Republičkoj izbornoj komisiji je prijavljeno 12 kandidatura od kojih je sedam već potvrđeno.
RIK je proglasila kandidature lidera SNS Aleksandra Vučića, koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije, Saše Jankovića, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha" i lidera radikala Vojislava Šešelja. Proglašene su i kandidature Vuka Jeremića, koga je predložila Grupa građana "Moramo bolje", predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića i predsednika Dosta je bilo Saše Radulovića.  Potvrđena je i kandidatura Aleksandra Popovića iz Demokratske stranke Srbije. 
 
Za izbore se prijavio i kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović kome je naloženo da preda još 154 važeća potpisa. Prijavio se i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, lider LSV Nenad Čanak, a ispred grupe građana Luka Maksimović alias Ljubiša Preletačević Beli, kao i Predrag Vučetić iz Kruševca. 
 
O validnosti njihovih prijava odlučiće RIK u zakonom propisanom roku, a redosled kandidata na izbornom listiću biće određen javnim žrebom 17. marta. 
 
Izbori za predsednika Srbije održaće se 2. aprila.
  • Sandra azija

    13.03.2017 15:15
    SAMO JAKO
    SAMO JAKO i bez sekiracije! Vreme je da mladi ljudi smene metuzaleme i dinosauruse!
  • opetJa

    13.03.2017 12:34
    ...
    a bilo je smesno kada se Trump kandidovao za predsednika i bilo je komentarisano kako eto svako moze bez ikakvog iskustva predsednik da bude i kako su Ameri smesni sto su ga izabrali...BELI!?!?!?!!?!?!?!?! Razumem salu i posalicu ali ako on pobedi to ce samo biti produkt narodnog inata...alo ljudi... ajmo biti pametni ovaj put... treba skinuti naprednjake ali ne bas po svaku cenu...
  • beban

    13.03.2017 10:23
    svi napadaju belog preletacevica e pa gospodo pravite rijaliti program,grandove,pinkove zvezdice ... sve sam primitivizam... starlete i kriminalci na svim naslovnim stranicama... ceca i njena deca okupirali medije...huligani prebiju dve zene kod futoske pijace.... BELI PRELETACEVIC JE ODGOVOR SVIMA KOLIKO JE SROZANA DRZVA !!!!!!!!!! INSTITUCIJE NE POSTOJE ,POLUGE VLASTI SLUZE JEDNOJ GRUPI LJUDI...GLAVNI U DRZAVI KVAZI NOVINAR "INFORMER".... NA IZBORIMA 30-GOD JEDNI TE ISTI ... MUKA NAM JE OD SVEGA.... I ZATO SE POJAVIO BELI .. ON JE PRODUKT SVIH VLASTI DO SADA I SVE TREBA DA JE SRAMOTA JER CE IMATI VISE GLASOVA OD MNOGIH KANDIDATA .... I ZATO SSSAAAAAMMMOOO JAKO ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.