Šta poseduju kandidati za predsedničke izbore?

Predsednički kandidati za predstojeće izbore poseduju na stotine kvadrata nekretnina, neki od njih imaju i visoka primanja, ali i ofšor firme.
Kako otkriva Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, u istraživanju profila predsedničkih kandidata, najvredniju imovinu poseduju kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i njegova porodica. Vlasnici su više stanova u Beogradu i zemlje koji ukupno vrede 1,2 miliona evra. Stan u Belvilu od 30 kvadrata vredan je 51.000 evra, a njegova supruga na istoj lokaciji poseduje stan i garažu. Vučić je stan u Beogradu, koji je dobio od države 1998. godine dok je bio ministar informisanja, poklonio bivšoj supruzi Kseniji.
 
Drugi na listi je Vuk Jeremić, a iako nema imovinu na svoje ime, stanovi, kuće i zemljište koje poseduju njegove supruga i majka vredni su više od 750 hiljada evra. Njegova supruga ima dva stana na Vračaru ukupne vrednosti veće od 400.000 evra, kao i parking mesto, a kupljeni su na kredit. Na Jeremićevu majku vode se tri stana, dve kuće, pomoćni objekat, njive, pašnjaci, vrt i zemljište, kao i voćnjaci i vinograd, a većina imovine je u Čačku. Jeremić vozi "suzuki swift" vredan 1.350 evra, a majka "fiat punto" od 3.000 evra. On ima i dva kredita - jedan na svoje, a drugi na ime Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj CIRSD.
 
Što se tiče kandidata Saše Jankovića, prihode nema s obzirom na to da više nije na funkciji zaštitnika građana. Njegova plata za vreme funkcije bila je 376.648 dinara. Poseduje 266 kvadrata imovine ukupne vrednosti oko 186.100 evra, u koje se uključuje trosoban stan u Beogradu, vikendica u Slankamenu od 48 kvadrata i zemljište na istoj lokaciji od 0.37 ha, kao i zemljište u Banji Koviljači od 0.12 ha. Od druge imovine, Janković poseduje automobil "mini cooper" vredan 7.500 evra, njegova supruga vozi "subaru forester" vredan 9.000 evra, a njegov otac "suzuki" automobil vredan 5.500 evra. Njegov otac poseduje stan u Beogradu, brvnaru, zemljište i pomoćni objekat u Slankamenu.
 
Na poslednjem mestu po vrednosti nekretnina nalazi se predsednički kandidat Luka Maksimović, čija uža porodica poseduje imovinu vrednu oko 65 hiljada evra. U nju se ubrajaju stan, njive, voćnjaci, 11 ari šume i kuća u Mladenovcu. Maksimović je novinarima KRIK-a naveo i da je u oktobru prošle godine pozvan na informativni razgovor u policiju. On i ostali odbornici pokreta "Sarmu probo nisi" su, želeći da ukažu na loš kvalitet vode u Mladenovcu, rekli da je voda "otrovna". Saslušan je zbog, kako kaže, širenja panike i uznemiravanja javnosti.
 
Podatke o svim kandidatima na predstojećim predsedničkim izborima pogledajte u bazi KRIK-a.
  • znate li vi jos

    24.03.2017 19:29
    ili samo pljujete
    Da ste tako obavesteni znali biste i da je Vuciceva familija bila i pre rata jedna od najbogatijih u Bugojnu i da su nasledili njive, sume, a da im je kuca srusena i usput i ja imam imovinu vrednu osamdesetak hiljada evra anisam ni kriminalac ni politicar ali je steceno za 76 godina stednje i postenog rada a danas svi kukaju a kafici i restorani su puni a ja u njih nisam isla.
  • JS

    24.03.2017 16:55
    Cekaj malo
    A gde ovde popis bratove imovine?

    Nemoj da se lazemo...
  • nikola

    24.03.2017 14:56
    A posteni Canak? Elitne vile se verovatno same sagradile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija