RIK: Zlonamerne tvrdnje o planovima za izbornu krađu

Republička izborna komisija je u redovnoj komunikaciji sa Misijom OEBS u Prištini kako bi se glasanje na predstojećim predsedničkim izborima sprovelo na bezbedan i zakonit način, izjavio je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, koji je kao zlonamerne ocenio tvrdnje o navodnim planovima za izbornu krađu.
Dimitrijević navodi da je takav model saradnje RIK i OEBS za sprovođenje glasanja na KiM uspostavljen još 2012. godine, da je dobro razrađen i podrazumeva prisustvo predstavnika OEBS na svakom biračkom mestu i kontrolu nad izbornim materijalom u svakom trenutku, kako bi se zaštitilo Ustavom garantovano izborno pravo svih građana na KiM.
 
On je kao zlonamerne ocenio tvrdnje o navodnim planovima za izbornu krađu, kada se ima u vidu da će na svakom biračkom mestu, uz predstavnike OEBS, biti prisutna i dvotrećinska većina članova biračkih odbora iz reda parlamentarne opozicije.
 
Oni imaju pravo i obavezu da sprovode glasanje na biračkom mestu, kao i da prate transport izbornog materijala posle glasanja, a o njihovoj bezbednosti će se, kao i do sada, starati OEBS, rekao je Dimitrijević.
 
"Imajući u vidu dosadašnju odličnu saradnju sa OEBS na Kosovu i Metohiji, nisu mi jasne izjave i stavovi izneti u medijima, u kojima se izražava sumnja u nepristrasnost međunarodne organizacije kakva je OEBS", naveo je Dimitrijević u saopštenju.
  • ST

    25.03.2017 07:35
    Dobar deo naroda ima DOBRO pamcenje...
  • Proleće

    24.03.2017 23:06
    Evo, stižem!
    Spremam se ja, spremam...
  • u prolazu

    24.03.2017 22:39
    samo jako
    Zar nisu oni zaduženi za kontrolu izbora?
    Zašto se unapred brane, iako ih niko nije okrivio, već ukazao na mogućnosti zloupotrebe?
    Griža savesti zbog prethodnog dogovora!?

    Vidim ja šta nam se sprema!

    Pazite da se ne desi oktobar u aprilu!

    Mislim da je krajnje vreme i nama da dođe proleće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.