Proglas studenata: Stidimo se svojih profesora, tražimo odbranu časti

Studenti Univerziteta u Beogradu pokrenuli su proglas na internetu zbog, kako navode, podrške koje su njihovi profesori, dekani i rektori pružili kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću.
Studenti poručuju da više "ne smeju da ćute" i pozivaju kolege sa svih univerziteta i fakulteta da reaguju.
 
"Pre tri godine utvrđeno je da su ministar unutrašnjih poslova 'dr' Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda 'dr' Siniša Mali plagirali svoje doktorske disertacije. Tada su mnogi vaši i naši profesori ćutali na grubo kršenje principa akademske čestitosti, a danas ponosno stoje uz Aleksandra Vučića, koji je tad branio lažne doktore nauka. Ćutali su kada su prebijani ugledni profesori. Ćutali su kada su gradski fantomi rušili u Savamali. Ćute dok se guši sloboda medija. Ćute na konstantno rušenje institucija i vladavine prava. Ćute na suspendovanje zakona i Ustava naše države. Ali zato, ponosno stoje uz čoveka koji je zaposeo sve institucije, čoveka koji ruši i noću i danju", poručuje se u proglasu u vidu peticije na internetu.
 
Studenti dodaju da se stide svojih profesora i pozivaju akademsku zajednicu da stane u sopstvenu odbranu.
 
Proglas možete da pročitate OVDE.
 
Podsetimo, oko 600 javnih ličnosti, među kojima su doktori nauka, umetnici i drugi, javno su podržali Aleksandra Vučića za kandidata na predstojećim izborima.
  • Sećanje

    30.03.2017 12:07
    ...istorija se ponavlja
    Oko 2000. smo naivno glumili Otpor, proizašao iz Studentske unije Srbije, čiji sam visoki član tada bio. NIKAD više ruku na svoju državu! Molim Boga da ne dođe do građanskog rata, samo zbog interesa svetske ekonomije
  • Zaratustra

    29.03.2017 21:55
    Bravo, studenti!
  • NSadjanin

    28.03.2017 16:30
    studenti
    SVI NA IZBORE 2.4.!!!

    GOTOV JE!!!

    penzioneri, postari, studenti, preduzetnici, radnici, seljaci, rudari...ajmo svi...svi na izbore...olovke u ruke!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija