Popović: Nemam nijednu ofšor kompaniju

Ministar bez portfelja Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u ofšor zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri".
"Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije", naveo je Popović u izjavi za javnost.
 
Ministar ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.
 
Prema njegovim rečima, konsultantska kuća PWC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u "ofšor" zone. Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, navodi Popović i dodaje: "Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu".
 
On navodi i da je u istraživanju "Rajski papiri" verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio.
 
"Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Srbije", istakao je Popović.
 
Podsetimo, dokumenta procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, otkrila su poslovanje različitih domaćih biznismena, među kojima je i ministar Nenad Popović.
  • U.N.K.L.E.

    07.11.2017 01:14
    U svetu se pokrenula lavina skandala i velika zabrinutost državnih institucija, medijska hajka strepnja i panika a Popović ako mu je verovati se pravi nevin.

    Nevin ko goblen.

  • svi nevini

    06.11.2017 16:33

    Danas su nevini Mrka i Popović. Juče Vulin ,Čeda .....
    Narod siromašan onii bogati a krivaca nema !!
  • VladaN

    06.11.2017 14:15
    sto ga ne istrazuju...
    ...bosanci? Ovaj strani drzavljnin moze da uspe samo u okruzenju koje je Vucic kreirao. Kuci kod Dodika pa se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.