Osumnjičeni za pretnje poslanici Mariniki Tepić brani se sa slobode

Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora Tomislavu Lovrekoviću (29) koji se sumnjiči da je putem društvenih mreža uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić, pa je on pušten da se brani sa slobode.
Sudija za prethodni postupak je nakon saslušanja okrivljenog odbio predlog za određivanje pritvora, rekla je portparolka suda Bojana Stanković. Tužilaštvo je tražilo pritvor zbog opasnosti od bekstva, jer nema stalno prijavljeno prebivalište, kao i mogućnosti da će ponoviti krivično delo.
 
Lovreković je uhapšen u sredu i na teret mu se stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Policija je tada saopštila da je on i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.
 
Podsetimo, Marinika Tepić je saopštila da je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa. U saopštenju Nove stranke je navedeno da je ona dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem".
 
Navedeno je da je jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao Tomislav Lovreković, koji u tekstu objavljenom na jednom portalu navodi: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".
  • Miki

    09.12.2017 16:30
    Lovreković je novinar, koliko sam i ja generalni sekretar Ujedinjenih nacija.
  • izdrzaobezfunkcije

    09.12.2017 14:45
    Kad sam procitao da su ovog pustili na slobodu, nekako sam bio siguran da Marinka Tepic nije iz SNS.
  • LALA

    09.12.2017 12:57
    "Tužilaštvo je tražilo pritvor zbog opasnosti od bekstva, jer nema stalno prijavljeno prebivalište, kao i mogućnosti da će ponoviti krivično delo."

    I ovo nije dovoljno za pritvor ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.